El Museu de Sant Cugat es beneficiarà amb el Pla de Museus de Catalunya


  • Comparteix:

El Pla de Museus elaborat per la Generalitat permetrà al Museu de Sant Cugat registrar-se com a museu, així com tenir un major suport tècnic i econòmic. Segons el director de l'equipament santcugatenc, Lluís Campins, tot i que el pla no esmenta concretament el Museu de Sant Cugat, sí desenvolupa dinàmiques que beneficiaran els museus locals.

El passat dilluns el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, presentava el Pla de Museus de Catalunya. Aquesta nova eina desenvolupa la Llei de Museus de 1990 per aplicar mesures de coordinació i desenvolupament dels centres i museus de Catalunya.

El director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, explica l'objectiu del pla del govern català per aquest tipus d'equipaments.

Lluís Campins

El pla pretén rellançar la política museística del país a partir de la reordenació del sistema, la creació de nous museus, la creació d' eines de coordinació i la inversió econòmica.


Segons Campins, el pla servirà per potenciar els museus locals. En el cas de Sant Cugat, el museu de la ciutat es beneficiarà de més suport econòmic i tècnic. Ho explica Campins.

Lluís Campins

Permetrà entrar en el registre de museus. Més suport tècnic i econòmic. En aquest sentit, el Museu de Sant Cugat, com tots els museus del país, es beneficiarà.


El Pla de Museus estableix a més la creació de dos nous museus. El Museu Nacional de les Ciències Naturals fusionarà els centres botànic, zoològic i de geologia de Barcelona. A més, també és crearà un Museu Nacional de les Ciències Socials a partir de la contribució dels museus d'Història de Catalunya, el museu tecnològic i l'arqueològic.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.