Daniel Romaní descriu una cinquantena de places de Barcelona en el seu nou llibre


  • Comparteix:

Daniel Romaní descriu en el llibre 'Àgora Barcelona' prop d'una cinquantena de places de la capital catalana. El periodista santcugatenc analitza les activitats i els edificis de les places amb fotografies de Miquel Tres i textos escrits en català, espanyol i anglès.

'Àgora Barcelona', publicat per l'Editorial Brabander i l’ajuntament de la capital, divulga la història i la relació amb l'entorn de diverses places de la capital catalana. Entre els espais analitzats, es troben les places Catalunya, Sant Jaume, Francesc Macià, Reial i el fossar de les Moreres

L'autor de l'obra, el periodista santcugatenc, Daniel Romaní, explica d'on ha sorgit la idea de fer el llibre.

Daniel Romaní

El llibre l'he fet conjuntament amb el fotògraf Miquel Tres. Hem tingut la idea de considerar les places com elements típicament urbans.


'Àgora Barcelona' manté que les places són un dels elements més significatius de les ciutats i un dels principals espais de trobada i de relació. Les places no s'ordenen de manera cronològica ni geogràfica, sinó que s'endrecen temàticament, a partir de la relació que manté cada plaça amb l'entorn.

Romaní destaca que a Barcelona encara hi ha més places per analitzar.

Daniel Romaní

De places, n'hi ha moltíssimes més a Barcelona. En el llibre, n'analitzem una cinquantena, on n'hi ha de tot tipus.


Romaní també és coautor d’una guia de'escultures a l’aire lliure de Barcelona i del llibre 'L’Altra Barcelona'. El periodista santcugatenc també ha escrit amb el seu germà Bernat Romaní les novel·les juvenils 'Sí?', 'Desconcert' i 'Els colors de la memòria'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.