L'orgue del Monestir busca padrins


  • Comparteix:

L'Associació Amics de l'Orgue de Sant Cugat ha posat en marxa una nova campanya d'apadrinament dels 760 tubs de l'orgue del Monestir. D'aquesta manera l'associació pretén recaptar fons per restaurar aquesta peça musical centenària de la nostra ciutat.

130.000 euros. Això és el que costa la restauració dels 760 tubs de l'orgue del Monestir. És per això que l'Associació Amics de l'Orgue de Sant Cugat ha engegat una campanya d'apadrinament de cadascun d'aquests tubs amb l'objectiu de finalitzar el seu arranjament.

Així ho ha explicat un dels responsables d'aquesta associació, Jaume Fàbregas, que ha afegit que han optat per una campanya d'apadrinament ja és una manera que els santcugatencs se sentim 'més seu' aquest orgue.

Jaume Fàbregas

Tenir aquest lligam et fa sentir més aprop del Monestir i sentir l'orgue de Sant Cugat com a nostre


Aquesta campanya, similar a la que es va dur a terme amb l'orgue del Palau de la Música, planteja una restauració en base a la proposta de l'expert alemany Philippe Kalis, que passaria per eliminar la manxa provisional que es va instal·lar durant la restauració de fa cinc anys i restaurar l'original. A més també s'han d'instal·lar els 300 tubs que falten al segon teclat. Es vol que cap al 2012 estigui totalment restaurat. Escoltem Jaume Fàbregas.

Jaume Fàbregas

Una mica el nostre somni seria aconseguir els diners pel 2012, any dels inicis del Gaietà Estadellà


L'orgue romànic del Monestir es va construir sobre un moble barroc del segle XVII per Gaietà Estadellà. L'instrument del Monestir de la nostra ciutat és un dels pocs orgues romànics que hi ha al país i permet una varietat molt més àmplia de sons que els populars orgues barrocs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.