L'Institut Ramon Llull porta la literatura catalana a Nova York de la mà de Porcel i Pessarrodona


  • Comparteix:

Els escriptors afincats a Sant Cugat, Marta Pessarrodona i Baltasar Porcel participaran a Nova York a diferents conferències sobre literatura catalana que ha organitzat l'Institut Ramon Llull. Aquestes xerrades s'emmarquen dins el cicle 'Catalan culture in New York', que l'entitat ha organitzat per difondre la cultura catalana.

Nova York acull aquests dies una mostra de cultura catalana organitzada per l'Institut Ramon Llull que, amb aquesta iniciativa s'ha volgut afegir a la mostra de cinema català que acull el Lincoln Centre. Sota el títol 'Catalan culture in New York', el cicle inclou diferents vessants de la cultura catalana com el cinema, les arts plàstiques i la fotografia, entre d'altres.

D'aquesta manera, l'Institut Ramon Llull vol apropar la cultura catalana a tot els ciutadans de Nova York, més enllà dels catalans que resideixen en aquesta ciutat. Així ho ha explicat una de les coordinadores de la mostra per part l'Institut Ramon Llull, Emma Reverter.

Emma Reverter

Aquesta vegada hem intentat que tota la ciutat de Nova York participi a les activitats per apropar la cultura catalana a aquesta ciutat.


Entre les propostes programades, destaquen diferents trobades literàries que comptaran amb representants de la literatura catalana com els escriptors residents a Sant Cugat, Baltasar Porcel i Marta Pessarrodona. La poetessa ha volgut destacar la importància d'iniciatives com aquesta, que permeten donar a conèixer la cultura catalana a través dels seus principals exponents, com per exemple la literatura.

Marta Pessarodona

La poesia és un punt fort en la literatura catalana. Ens distingueix la cultura i dins la cultura hi ha la literatura.


Una altra proposta d'aquest cicle és l'exposició fotogràfica de Joan Fontcoberta, uns dels fotògrafs contemporanis més innovadors de Barcelona, a la Fundació 'Aperture' de la ciutat nord-americana.

La mostra 'Catalan culture in New York' s'allargarà fins els proper 12 de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.