L'Ajuntament de Salamanca intenta boicotejar el trasllat dels 'Papers de Salamanca'


  • Comparteix:

El consistori salamantí denega el permís de càrrega i descàrrega però el govern de l'Estat assegura que el trasllat es farà aquest dijous com s'havia previst

El consistori salamantí denega el permís de càrrega i descàrrega però el govern de l'Estat assegura que el trasllat es farà aquest dijous com s'havia previst

L'Ajuntament de Salamanca ha denegat, aquest dimecres, el permís per autoritzar la sortida dels documents. Tot i que inicialment el consistori havia assegurat que no posaria entrebancs, finalment han anunciat que denegaven el permís de càrrega i descàrrega i ha donat ordre a la Policia Local d'impedir la càrrega dels arxius. La ministra de Cultura ha assegurat però que els papers sortiran aquest dijous al matí, tal i com estava previst.

El retorn dels documents incautats per les tropes franquistes ha tornat a topar, aquest dimecres, amb l'oposició de Salamanca. I és que, tot i que en un principi l'alcalde de la ciutat castellana havia assegurat que no posaria entrebancs, finalment ha denegat el permís de càrrega i descàrrega. El portaveu de l'Ajuntament de Salamanca ha dit, a més, que havia donat ordre a la policia municipal perquè impedís la càrrega dels documents.

La ministra de Cultura, Carmen Calvo, ha rebut la notícia precisament durant la reunió de la comissió permanent que dirigeix l'Arxiu de Salamanca, durant la qual ha facilitat a la consellera de Cultura de Castella i Lleó tots els detalls sobre el llistat de papers que aquest dijous han de sortir de l'Arxiu.

Des del govern de l'Estat han assegurat que s'estan estudiant totes les alternatives perquè res impedeixi el dispositiu de trasllat de l'arxiu, i han afirmat que el procés es farà aquest dijous al matí, tal i com estava previst. De fet, el delegat del govern espanyol a Castella i Lleó ja havia anunciat un dispositiu de seguretat per garantir que no hi hagués cap problema.

De la seva banda, la consellera de Cultura de Castella i Lleó, Silvia Clemente, ha manifestat que encara confien que el Tribunal Constitucional es pronunciï contra la llei que autoritza el trasllat d'aquests papers.

Recordem que, de moment, està previst retornar només els documents de la Generalitat republicana, que un cop surtin de Salamanca, han d'anar a Madrid per verificar-los. Des d'allà es traslladaran per carretera fins a l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.