L'Ajuntament dóna la benvinguda als 'papers' amb una pancarta al davant de l'ANC


  • Comparteix:

L'Ajuntament encara desconeix el moment exacte en què arribaran els arxius a Sant Cugat

L'Ajuntament encara desconeix el moment exacte en què arribaran els arxius a Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat dóna la benvinguda als 'papers de Salamanca' amb una pancarta davant l'Arxiu Nacional de Catalunya. De moment, encara no s'ha concretat ni el dia ni l'hora en què aquests arxius arribaran a la nostra ciutat.

'Benvinguts a Catalunya. Benvinguts a Sant Cugat'. Aquest és el missatge que es pot llegir a la pancarta que, des de primera hora d'aquesta tarda, està penjada davant l'Arxiu Nacional de Catalunya amb l'objectiu de rebre els 'papers de Salamanca'.

Al cartell també s'hi poden llegir les paraules 'història, justícia, dignitat, concòrdia i identitat'. I és que segons ha explicat l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, després de molts anys de reivindicar el retorn d'aquests documents, finalment això s'ha fet realitat i pel municipi és una satisfacció poder-los acollir a la seu de l'Arxiu Nacional de Catalunya. Per a l'alcalde, aquest és un fet que no podia passar inadvertit per la ciutat.

Lluís Recoder

Per Sant Cugat és una satisfacció tenir l'Arxiu Nacional de Catalunya aquí i que els 'papers' es dipositin aquí, i auest és un fet que no podia passar inadavertit a la ciutat


L'alcalde ha afegit que amb aquesta pancarta, la ciutat vol manifestar la il·lusió pel retorn d'uns arxius que no haurien d'haver sortit mai de Catalunya.

Lluís Recoder

La il·lusió de Sant Cugat com a ciutat però també com una part del nostre país, Catalunya, que veu restituït allò que li va ser expoliat


De moment no se sap encara amb exactitud quan arribaran les 500 caixes amb els 'papers' de la Generalitat republicana, que són els que es retornen de moment. Tot sembla apuntar, però, que l'arribada podria produir-se aquest mateix cap de setmana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.