L'Audiència Nacional paralitza cautelarment el retorn dels 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

El trasllat dels 'papers de Salamanca' no es podrà fer aquest cap de setmana, tal com s'havia apuntat. La sala contenciosa de l'Audiència Nacional ha paralitzat el procés, posant en pràctica la mesura cautelar que demanava l'Ajuntament de Salamanca en el seu recurs contra el trasllat del fons documental.

La Secció Setena de la Sala Contenciosa Administrativa de l'Audiència Nacional ha paralitzat aquest cap de setmana el trasllat dels documents de l'Arxiu General de la Guerra Civil a Catalunya, tal com havia sol·licitat l'Ajuntament de Salamanca en el recurs presentat aquest divendres, com a mesura "cautelarísima", segons han informat fonts jurídiques

Tot i que estava previst que els magistrats no adoptessin cap decisió sobre el recurs presentat pel Consistori salamantí fins a dilluns que ve, finalment s'ha reunit aquest divendres per deliberar la qüestió i han acordat admetre l'argument de l'advocat de l'Ajuntament de Salamanca, segons el qual el trasllat dels documents s'havia realitzat prescindint del procediment previst per la llei.

Des de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, ha mostrat la seva sorpresa i incomprensió davant la decisió.

Josep Cruanyes

Evidentment ens ha sorprés, tot i que coneixíem el recurs de l'ajuntament de Salamanca no entenem que l'audiència hagi decidit la paralització d'aquest acte.


La mesura de l'Audiència Nacional es mantindrà almenys fins a dimarts que ve, dia en que se celebrarà una vista en la qual totes dues parts exposaran les seves al·legacions en contra o a favor del trasllat de documents.

Per Cruanyes el procediment realitzat ha estat el correcte i d'acord amb la llei i per tant no hi hauria d'haver problemes pel retorn dels 'papers'

Josep Cruanyes

Si tenim en compte els motius del recurs per incompleiment per defecte de forma, no es cert perquè la llei preveu el lliurament dels documents.


De la seva banda, la consellera de Cultura, Caterina Mieras, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio que s'han complert tots els procediments legals en el trasllat dels 'papers' i ha demanat tranquil·litat. La consellera ha afegit que creu que podria tractar-se d'uns estratègia del Partit Popular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.