Recoder espera que aquest mateix dimarts s'aixequi la mesura cautelar que impedeix el retorn dels 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

L'alcalde ha manifestat la seva sorpresa per una mesura que qualifica de 'molt excepcional'

L'alcalde ha manifestat la seva sorpresa per una mesura que qualifica de 'molt excepcional'

L'alcalde de Sant Cugat ha manifestat la seva sorpresa per la decisió de l'Audiència Nacional de paralitzar el trasllat dels 'papers de Salamanca' com a mesura cautelar, davant el recurs presentat per l'Ajuntament de la ciutat castellana. Per a Recoder, suspendre cautelarment una mesura de l'administració és un fet molt excepcional però confia que dimarts s'aixequi aquesta mesura i els papers pugui arribar finalment a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Apel·lant a la seva experiència com a advocat, l'alcalde ha manifestat la seva sorpresa davant una decisió de l'Audiència Nacional, que ha qualificat de 'molt excepcional'. Tot i això, l'alcalde confia que dimarts s'aixequi aquesta mesura i els 'papers de Salamanca' puguin tornar finalment a Catalunya, i concretament a l'Arxiu Nacional, ubicat a la nostra ciutat.

Lluís Recoder

Suspendre cautelarment una decisió de l'administració, en aquest cas del govern de l'Estat a través de llei, per part d'un tribunal és un mesura absolutament excepcional, i en aquest snetit expresso la meva sorpresa


Recoder ha lamentat el 'seguit de despropòsits' que estan endarrerint el retorn d'aquests documents però s'ha mostrat esperançat que finalment tota aquesta situació acabi bé i els arxius tornin a allà 'd'on no haurien d'haver sortit mai'.

Recordem que divendres a la nit, la sala contenciosa de l'Audiència Nacional va decidir paralitzar el procés de retorn dels arxius, tal com havia sol·licitat l'Ajuntament de Salamanca en el recurs presentat el mateix divendres, argumentant que el trasllat dels documents s'havia realitzat prescindint del procediment previst per la llei.

Aquesta mesura es mantindrà almenys fins a dimarts que ve, dia en que se celebrarà una vista en la qual totes dues parts exposaran les seves al·legacions en contra o a favor del trasllat de documents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.