Pentagrama inicia un nou cicle de 'Les veus de la paraula' amb els versos de Miquel Martí i Pol


  • Comparteix:

El cicle s'allargarà fins al maig amb recitals de Miguel Hernández, Tagore o Palau i Fabre, entre d'altres

El cicle s'allargarà fins al maig amb recitals de Miguel Hernández, Tagore o Palau i Fabre, entre d'altres

Un recital de poesia de Miquel Martí i Pol ha servit per donar el tret de sortida al quart cicle 'Les Veus de la Paraula' que organitza l'associació cultural Pentagrama de Valldoreix. Fins el proper mes de maig, aquest col·lectiu proposarà recitals diversos que aniran de la poesia de guerra de Miguel Hernández, fins a l'obra del filòsof indi Rabindranath Tagore o a un 'collage' de Palau i Fabre.

Els versos del poeta del Roda de Ter han inaugurat la quarta edició del cicle 'Les Veus de la Paraula', que una vegada més organitza el col·lectiu Pentagrama amb l'objectiu de promoure la poesia i acostar-la als valldoreixencs.

Davant d'una quarantena d'espectadors, diferents rapsodes han recitat, durant la primera part, diversos fragments de l'obra de Martí i Pol, que han permès repassar des de la seva vessant més romàntica fins al seu esperit més reivindicatiu i patriòtic. La segona part, en canvi, ha anat a càrrec dels integrants de la companyia '8uit de teatre', que han donat vida a l'obra i els personatges d'El poble' a través d'una lectura dramatitzada.

A partir d'aquí, i fins el proper mes de maig, Pentagrama repassarà l'obra de diferents poetes, tot i que en aquesta ocasió, i coincidint amb la commemoració del 70è aniversari de l'inici de la Guerra Civil espanyola, donarà especial rellevància a autors com Miguel Hernández. Així ho ha explicat el director artístic de Pentagrama, Eduard Araujo.

Eduard Araujo

Aprofitant que es commemorarà el 70è aniversari de l'inici de la Guerra Civil espanyola, hem preparat dos treballs, la 'poesia de guerra' de Miguel Hernández i 'Jo vinc d'un altre temps' que parla de la visió d'un nen de 8 anys del que va ser la guerra


Araujo ha aprofitat per fer una crida als ciutadans per tal que s'animin a assistir a aquests recitals, ja que segons ha explicat, la poesia continua sent un gènere minoritari i sovint és difícil atreure el públic.

Eduard Araujo

Té una acceptació però depèn dels dies, de les circumstàncies, de què programes. A vegades hi ha coses que les programes pensant que tindrà molt èxit i no en té gens i viceversa. I a Valldoreix, que no té estructura de poble, és una mica complex


Precisament, per contribuir a la difusió d'aquesta iniciativa, el cicle compta, des d'aquest trimestre, amb la col·laboració d'Òmnium Cultural i de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

La propera cita del cicle 'Les veus de la paraula' serà el diumenge, 19 de febrer, amb un recital dedicat a la 'poesia de guerra' de Miguel Hernández.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.