L'exposició sobre Gabriel Ferrater s'inaugura avui a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

La mostra repassa les tres passions intel·lectuals de Ferrater: la poesia, la pintura i la lingüística

La mostra repassa les tres passions intel·lectuals de Ferrater: la poesia, la pintura i la lingüística

La Casa de Cultura acollirà des d'avui i fins el 28 de febrer l'exposició 'Gabriel Ferrater. Pintura, Poesia, Lingüística', una mostra organitzada per l'Ajuntament per cloure l'Any del Llibre i la Lectura i que repassa les passions intel·lectuals de l'autor de 'Les dones i els dies'. L'exposició inclou dibuixos inèdits del poeta i també textos originals que apropen al públic el seu procés de creació.

La pintura, a partir dels anys 40, la poesia durant la dècada dels 60, i la lingüística, en la seva etapa com a professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), van ser les tres passions intel·lectuals de Gabriel Ferrater. Així ho ha assegurat l'editor Jordi Cornudella, comissari de l'exposició que s'inaugura avui a la Casa de Cultura i que repassa la trajectòria creativa de l'autor de 'Les dones i els dies'.

Cornudella explica que la relació de Ferrater amb la pintura, la poesia i la lingüística dóna lloc als tres eixos de l'exposició, amb l'objectiu d'apropar al públic el procés creatiu de l'artista en les seves diferents facetes intel·lectuals.

Jordi Cornudella

L'exposició repassa les seves tres passions, però no des del resultat final, del llibre fet o l'obra publicada, sinó des del taller de l'autor per mostrar el seu procés de treball.


Amb aquesta voluntat, la mostra que s'inaugura avui a la Casa de Cultura presenta una sèrie de textos originals on es pot resseguir el procés de revisió i reescriptura de Ferrater. També s'hi podrà veure una col·lecció de dibuixos inèdits i enregistraments sonors que mai abans s'havien exposat, entre d'altres materials.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha recordat que aquesta mostra és el principal acte de cloenda de l'Any del Llibre i la Lectura, una commemoració que a la nostra ciutat s'ha centrat molt especialment en la figura de Gabriel Ferrater. Solé ha recordat la vinculació del poeta amb Sant Cugat, on va viure des del 1965 i fins la seva mort, el 1972.

Àngels Solé

Gabriel Ferrater va propiciar un corrent intel·lectual a Sant Cugat que va trascendir les fronteres del municipi quan acollia una part de la UAB. A Sant Cugat emergien concepcions intel·lectuals diverses i ell les va aglutinar.


L'exposició 'Gabriel Ferrater. Pintura, poesia, lingüística' es podrà veure des d'avui i fins el 28 de febrer a la Casa de Cultura. La mostra està organitzada per l'Ajuntament, amb el patrocini de la Institució de les Lletres Catalanes i Sorea, que aporten 3.800 i 3.000 euros respectivament. El pressupost total ascendeix a 24.730 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.