Les passions intel·lectuals de Ferrater, al descobert fins al 28 de febrer a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

La mostra és el principal acte de cloenda de l'Any del Llibre i la Lectura a Sant Cugat

La mostra és el principal acte de cloenda de l'Any del Llibre i la Lectura a Sant Cugat

L'exposició 'Gabriel Ferrater: Pintura, Poesia, Lingüística' permet conèixer de prop les passions intel·lectuals de l'autor de 'Les dones i els dies' fins al 28 de febrer a la Casa de Cultura. La mostra, inaugurada aquest dimecres, és el principal acte de cloenda de la programació de l'Any del Llibre i la Lectura a Sant Cugat.

La tres passions intel·lectuals de Ferrater - la pintura, la poesia i la lingüística- centren el contingut de l'exposició que es pot visitar a la Casa de Cultura des d'aquest dimecres. Les tres passions del poeta divideixen l'espai de la mostra per apropar al públic el procés creatiu de l'artista en les diferents facetes intel·lectuals. Així ho ha explicat l'editor i comissari de l'exposició, Jordi Cornudella.

Jordi Cornudella

La idea de l'exposició és resseguir la trajectòria intel·lectual de Gabriel Ferrater centrant-nos en tres de les seves passions


La mostra exhibeix textos originals on es percep el procés de revisió i reescriptura de Ferrater. També s'hi poden veure dibuixos i enregistraments sonors inèdits, i documents de censura a les obres del poeta. A més, un programa informàtic permet llegir l'obra completa de Ferrater a partir dels originals de l'autor.

Des de l'Ajuntament, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha qualificat Ferrater com una persona d'una intel·ligència excepcional.

Lluís Recoder

Ferrater va ser una persona d'una intel·ligència excepcional i d'un caràcter captivador que no deixava ningú indiferent.


La inauguració de la mostra ha congregat una vuitantena de persones. L'exposició està organitzada per l'Ajuntament, amb el patrocini de la Institució de les Lletres Catalanes i Sorea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.