'Les 1001 nits' de Comediants arriben aquest divendres al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

El clàssic de la literatura oriental 'Les 1001 nits' arriba aquest divendres al Teatre-Auditori en la versió de Comediants i sota la direcció de Joan Font. En aquesta adaptació, l'acció se situa en una biblioteca parcialment cremada a Bagdad, on un grup de gent protegeix els pocs objectes de valor que s'han salvat de la destrucció. La representació d'aquest divendres a Sant Cugat serà l'última oportunitat per veure 'Les 1001 nits' abans que l'obra faci estada a Barcelona.

El plantejament del muntatge sorgeix a partir d'uns fets reals, quan un incendi va cremar i destruir la biblioteca nacional iraquiana després de l'entrada de les tropes nordamericanes a Bagdad. El foc va fer perdre més d'un milió de llibres, entre els quals hi havia exemplars originals de l'obra clàssica 'Les mil i una nits'.

Segons el director i fundador de Comediants, Joan Font, la seva adaptació del clàssic és un homenatge al llibre en general i a aquesta obra en particular.

Joan Font

L'obreés un homentage als llibres. Quan es comencen a cremar llibres s'acaben cremant persones.


L'espectacle s'ambienta en un context bel·lic, en el marc de la guerra d'Iraq. Un grup de gent ha de passar la nit a la biblioteca, a causa d'un toc de queda, i maten el temps explicant-se contes. D'aquest manera, un ambient fosc i humit es transforma en un espai ple de llum, olors i jocs. Així ho explica una de les actrius del repartiment, Txe Arana.

Txe Arana

Decideixen passar la nit explicant contes. S'han escollit 7 històries que formen un mosaïc variat, amb diferents llenguatges. Hi ha princeses, traïció, abús de poder, infidelitats.


El director de Comediants, Joan Font, diu que la selecció de contes s'ha fet en base als elements compartits per les cultures oriental i occidental. Font creu que és més important mostrar sentiments que ens uneixen com l'amor i la por, que no pas els que ens separen.

El muntatge arriba al Teatre-Auditori aquest divendres a la nit, a les 10. El preu de l'entrada és de 21 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.