La III Diada de la Noviolència recorda enguany Pau Casals


  • Comparteix:

Narcís Castanyer president de la Fundació Pau Casals

Narcís Castanyer president de la Fundació Pau Casals

La Universitat Internacional de la Pau ha celebrat finalment aquest diumenge la tercera Diada de la Noviolència. El músic català Pau Casals ha estat el protagonista d'aquesta edició que ha coincidit amb l'aniversari del 'Pessebre', el famós oratori del compositor català.

La tercera Diada de la Noviolència, que va ser aplaçada a aquest diumenge degut al mal temps de la setmana passada, ha aplegat al voltant d'unes 50 persones a la plaça dels Quatre Cantons. La celebració, que cada any coincideix amb l'aniversari de la mort de Ghandi, ha volgut destacar enguany la tasca i el missatge de pau del músic català, Pau Casals.

L'acte d'homenatge ha consistit en una breu presentació del músic i compositor català pel president de la Fundació Pau Casals del Vendrell, Narcís Castanyer; seguit de la lectura del discurs que va fer el músic a les Nacions Unides i que ha anat a càrrec de Martí Olaya.

Àlvar Roda, president de la Fundació Sant Cugat i membre de la Universitat de la Pau, ha dit que aquesta és una tradició que s'ha d'intentar mantenir activa perquè hi ha molta gent concienciada amb la pau.

Àlvar Roda

Aquesta és una sana tradició de pau que s'ha de fomentar. Això fa que la gent hagi que hi ha gent molt concienciada amb la pau. Creiem que Sant Cugat pot ser una ciutat de pau gràcies a la labor de la Universitat Internacional de la Pau


De la seva banda, el president de la fundació Pau Casals, Narcís Castanyer, ha destacat que el missatge de Pau Casals al voltant del pacifisme és molt actual avui en dia.

Narcís Castanyer

Malgrat que fa més de 30 anys que va morir, el missatge de Pau Casals és molt actual


L'acte ha acabat amb la interpretació del 'Cant dels Ocells', peça preferida de Pau Casals, a càrrec d'un membre de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.