El cicle 'Les Veus de la Paraula' se centra aquest diumenge en l'obra de Miguel Hernández


  • Comparteix:

Eduard Araujo recitarà fragments del poeta valencià

Eduard Araujo recitarà fragments del poeta valencià

El Casal de Cultura de Valldoreix serà l'escenari, aquest diumenge, d'un recital de poesia de Miguel Hernández a càrrec de l'actor Eduard Araujo. Aquesta actuació s'emmarca dins del quart cicle de 'Les Veus de la Paraula', que organitza l'associació cultural Pentagrama.

Després del recital sobre el poeta català Miquel Martí i Pol, el Casal de Cultura de Valldoreix torna a acollir, aquest diumenge, una actuació de l'Associació Cultural Pentagrama en el marc del quart cicle de 'Les Veus de la Paraula', que commemora el 70è aniversari de l'inici de la Guerra Civil espanyola.

En aquesta ocasió el protagonista del recital serà el poeta Miguel Hernández. L'actor que interpretarà els seus textos, Eduard Araujo, explica en quins aspectes del poeta valencià mort l'any 1942 se centrarà el recital.

Eduard Araujo

Únicament toquem la seva poesia de guerra i una mica del Cancionero y Romancero de Ausencias, que correspon a la posguerra.Tracten el problema de la Guerra Civil.


Pel que fa als textos escrits per Hernández durant la guerra, el recital de diumenge, que anirà acompanyat d'una guitarra, se centrarà en els llibres 'Viento del Pueblo' i 'El hombre acecha'. Quant a la posada en escena, Araujo ha avançat que intentaran recrear un ambient hostil i molt sòrdid.

Eduard Araujo

És una cosa molt despullada. Farem una recreació amb poca llum, amb un ambient molt sòrdit i hostil. Hi haurà una guitarra i la meva veu en escena.


Els recitals de poesia d'aquest quart cicle de 'Les veus de la paraula' s'allargaran fins al mes de maig, amb l'objectiu de promoure i acostar la poesia als santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.