Les obres finalistes i guanyadores del I Premi de Narrativa Infantil seran publicades per Entrelibros


  • Comparteix:

La Biblioteca ha estat l'escenari del lliurament dels premis

La Biblioteca ha estat l'escenari del lliurament dels premis

Roger Vila, Manel Caballero, Jan Fibla i Pablo Gerhold han estat els guanyadors del Primer Premi Infantil de Narrativa Sant Cugat que han organitzat enguany l'Ajuntament i les llibreries de la ciutat i que ha rebut un total de 147 originals. Tant les històries guanyadores com les finalistes seran editades per Entrelibros en un llibre que podria estar publicat per Sant Jordi.

La Biblioteca del Mil·lenari ha estat, aquest dimarts, l'escenari del lliurament de premis d'aquest Primer Concurs de Narrativa Infantil que s'ha organitzat dins el marc de l'Any del Llibre i la Lectura. En total s'havien presentat 147 originals provinents dels alumnes de 3er, 4art, 5è i 6è de primària de les escoles de la ciutat.

D'entre totes aquestes històries, el jurat ha destacat com a finalistes els contes de Maria Trobat, del CEIP Gerbert d'Orlach, Carme Chatman, de l'escola Thau Sant Cugat, Mar Gonzàlez, del Pins del Vallès, i Pol Martorell, del Ferran i Clua. Tots ells han estat obsequiats amb llibres gentilesa de les llibreries de la ciutat

Pel que fa als guanyadors, el jurat ha premiat a Roger Vila, de tercer curs de l'escola Avenç, Manel Caballero, de quart curs del CEIP La Floresta, Jan Fibla, que fa cinquè al Pins del Vallès, i Pablo Gerhold, de sisè curs i del CEIP Ferran i Clua. En aquest cas, el premi ha consistit en un val de 100 euros per a l'autor i en un altre val de la mateixa quantitat per a l'escola per poder adquirir llibres a les llibreries de la ciutat.

Tant finalistes com guanyadors s'han mostrat molt il·lusionats amb el premi, i sobretot amb la possibilitat de veure les seves històries publicades en un llibre. Tots ells s'han declarat també àvids lectors i han demostrat tenir una gran imaginació, tal i com es posa de manifest amb els seus contes.

Guanyadors del I Premi de Narrativa Infantil

Hi ha una nena que sempre ha volgut sortir del poble però no la deixen, i com té que un germà que va a vendre collarets fora del poble, un dia el segueix, s'escapa i té aventures a la platja


De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha manifestat la seva satisfacció per la bona resposta que ha tingut aquesta iniciativa i ha agraït l'esforç que han fet tant les llibreries com les escoles de la ciutat per fer arribar els llibres a tots els públics, però especialment als més joves.

Àngels Solé

El públic infantil era molt important per nosaltres. Si la participació ha estat tant alta és perquè la lectura i el llibre i el valor afegit que comporta s'ha manifestat a Sant Cugat com un valor cultural important, i si això ho fan els nens, estem molt contents


Tant les obres finalistes com les guanyadores s'editaran en un llibre que publicarà Entrelibros. Tot i que encara falten les il·lustracions, que aniran a càrrec de l'Escola d'Art i que, per tant, no hi ha una data fixada, la voluntat és que el llibre pugui sortir publicat per Sant Jordi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.