L'associació Pentagrama recorda la poesia de Miguel Hernández davant unes 50 persones


  • Comparteix:

El Casal Cultural de Valldoreix s'omple amb motiu d'un nou recital del cicle 'Les veus de la paraula'

El Casal Cultural de Valldoreix s'omple amb motiu d'un nou recital del cicle 'Les veus de la paraula'

Una cinquantena de persones han omplert aquest diumenge la sala d'actes del Casal de Cultura de Valldoreix per seguir un recital de poesia de Miguel Hernández, a càrrec de l'actor Eduard Araujo i el guitarrista Gabriel Jacovkis. L'actuació s'emmarca dins del quart cicle 'Les Veus de la Paraula' que organitza l'associació cultural Pentagrama i que continuarà el 19 de març amb un recital dedicat a la Guerra Civil espanyola.

Després del recital sobre el poeta català Miquel Martí i Pol, l'associació cultural Pentagrama s'ha centrat aquest passat diumenge en la figura poètica de Miguel Hernández per organitzar una nova sessió del quart cicle de 'Les Veus de la Paraula', que commemora el 70è aniversari de l'inici de la Guerra Civil espanyola.

El protagonista del recital, que ha aconseguit omplir la sala d'actes del Casal de Cultura de Valldoreix, ha estat l'actor Eduard Araujo, que ha recitat els textos d'Hernández amb l'acompanyament musical del guitarrista Gabriel Jakovkis. Araujo s'ha mostrat satisfet del resultat d'aquesta col·laboració, la segona que fa amb el músic argentí.

Eduard Araujo

La persona que posa la música fa un treball acurat i si t'hi compenetres, el recital funciona. És la segona vegada que col·laborem junts, la primera vegada va ser en un recital sobre Neruda.


De la seva banda, Gabriel Jakovkis ha elogiat la tasca d'Araujo, que ha recitat poemes dels llibres 'Viento del pueblo' i 'El hombre acecha'. Jakovkis ha explicat que en aquest recital l'acompanyament musical tenia un caràcter 'incidental'.

Gabriel Jacovkis

És molt fàcil treballar amb l'Eduard. Ens combinem bé. La música és incidental, està al servei del recitat.


El proper recital del cicle 'Les Veus de la Paraula' tindrà lloc el 19 de març al Casal de Cultura de Valldoreix. Sota el títol de '36 poemes a partir del 36', l'acte se centrarà en textos de Jaume Creus en record de la Guerra Civil espanyola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.