L'Ajuntament subvencionarà a partir d'ara projectes concrets de les entitats

Cultura

Publicat el 4/feb/08 per Mar Castro

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, considera que el model que l'Ajuntament aplica per subvencionar les entitats de la ciutat està 'obsolet'. En aquests sentit, Escura ha avançat a Cugat.cat que a partir d'ara se subvencionaran projectes concrets en comptes de fer aportacions generals.

La Fundació Sant Cugat ha demanat aquesta setmana que l'associacionisme local no es basi només en la cultura de la subvenció, sinó també en el diàleg.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, coincideix en la reflexió de la fundació. Així ho ha dit al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Xavier Escura

Em vaig alegrar molt que la Fundació fes aquesta reflexió. Dóna de ple en el clau de la crisi de les associacions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les declaracions de la fundació han arribat després de la compra del consistori de part de les instal·lacions del Club Munyanyenc Sant Cugat (CMSC) i de les posteriors queixes de diverses entitats.

Segons Escura, aquesta operació no significa una subvenció per ajudar directament l'entitat. El titular de Cultura ha afegit que no es tracta en cap cas d'un gest de 'generositat'.

Xavier Escura

L'Ajuntament no ha fet un gest de generositat. Hem vist aquesta oportunitat al costat i hem fet el pas.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Escura considera que hi ha crisi participativa dels ciutadans envers les entitats. Amb tot, creu que aquesta crisi no només es dóna a Sant Cugat sinó a tot arreu.