Pessarrodona retrata 22 dones rellevants per la història de Catalunya al llibre 'Donasses'


  • Comparteix:

Els retrats de 22 dones que, des de diferents àmbits, han marcat la història del nostre país, conformen l'obra 'Donasses', el darrer llibre de l'escriptora afincada a Sant Cugat, Marta Pessarrodona. Durant la seva presentació a la Llibreria Alexandria, el poeta i assagista Jordi Julià ha assegurat que es tracta d'un volum 'indispensable' a les biblioteques de tots els catalans.

Sota el títol 'Donasses. Protagonistes de la Catalunya Moderna', la darrera obra de Marta Pessarrodona recull el personal retrat que l'autora ha fet de 22 dones que des d'àmbits com la literatura, la política o el teatre, han contribuït de forma significativa a la història de Catalunya des de finals del segle XIX.

En aquest sentit, el llibre parla de dones tan conegudes com Mercè Rodoreda, Frederica Montseny o Montserrat Roig. Segons Pessarrodona, aquesta és una primera selecció de noms de dones que han marcat la nostra història.

Marta Pessarrodona

Es tracta de dones que han tingut un plus que ha marcat la història de Catalunya


L'escriptora ha explicat que el llibre va néixer com un encàrrec de l'editor però que parla de moltes dones sobre les quals ella ja havia escrit anteriorment. Pessarrodona també ha afirmat que ha gaudit molt escrivint aquesta obra i que, malgrat comptar amb el seu toc feminista personal, és un llibre pensat per a tots els públics.

La presentació de 'Donasses' a la Llibreria Alexandria ha comptat també amb la participació del poeta i assagista Jordi Julià, que ha afirmat que es tracta d'una de les obres més singulars i personals de l'autora. Julià ha remarcat que el llibre permet conèixer la vida i pensament d'aquestes dones a través de fets, anècdotes íntimes o curiositats, però també de la visió personal de l'escriptora, que en cap moment, ha dit, ha volgut dissimular la seva condició de narradora. Per a l'assagista, 'Donasses' es converteix en un volum indispensable de les biblioteques de tots els catalans.

Jordi Julià

Després de la lectura d'aquest llibre t'adones que és un volum indispensable de les biblioteques dels catalans, no només perquè permet conèixer una part poc coneguda de la nostra història sinó perquè és un d'aquells llibres als que sempre s'acaba tornant


Després de la publicació d'aquest llibre, al qual Pessarrodona ha dedicat prop d'un any, l'autora ha afirmat, en declaracions a aquesta emissora, que la seva propera obra serà, molt provablement, de poesia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.