L'OSSC dedicarà el concert de Sant Jordi a compositors catalans del segle XX


  • Comparteix:

L'actuació es farà en sessió doble, el dia 22 a la nit i el dia 23 al matí per al públic familiar

L'actuació es farà en sessió doble, el dia 22 a la nit i el dia 23 al matí per al públic familiar

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà, un any més, el tradicional concert de Sant Jordi al Teatre-Auditori. En aquesta ocasió, el repertori estarà dedicat a compositors catalans del segle XX com Manel Blancafort, Salvador Brotons o Joan Albert Amargós. El concert, que es farà en sessió doble el dia 22 a la nit i el dia 23 al matí, inclourà també la participació d'infants de la ciutat interpretant 2 cançons populars catalanes.

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat no faltarà a la seva cita amb el concert de Sant Jordi, que enguany tindrà un marcat caràcter català. I és que, per aquesta ocasió, la formació ha preparat un variat repertori que inclou compositors catalans del segle XX que aniran des de Manuel Blancafort fins a Joan Albert Amargós, passant per Joan Lamote, Joaquim Serra, Enric Morera o Salvador Brotons.

Així ho ha remarcat la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, que ha volgut felicitar l'orquestra per escollir autors de casa nostra per una festa tan catalana com Sant Jordi.

Àngels Solé

Aquests autors catalans s'estan representant en un repertori ampli i hi haurà música en tots els registres. Jo reitero la meva felicitació a l'orquestra per haver apostat per un repertori d'autors catalans en una diada tan catalana


De la seva banda, el director de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, Josep Ferré, ha remarcat que es tracta d'una aposta arriscada ja que alguns autors són poc coneguts, però s'ha mostrat confiat que serà un 'concert brillant' i que ha de contribuir a trencar els tòpics i a retornar al lloc que es mereixen aquests compositors.

Josep Ferré

Estem segurs que és un concert espectacular i brillant. La nostra obsessió ha sigut trencar una mica aquesta imatge que, des del desconeixement, es pot tenir que la música catalana pot ser local, de poca volada o melancòlica. Aquest concert demostrarà tot el contrari


En el mateix sentit s'han expressat els familiars i representants d'alguns d'aquests compositors, que s'han felicitat que es tirin endavant iniciatives com aquesta. Per a Xavier Calsamiglia Blancafort, concerts com aquest tenen 'molt mèrit i valor'.

Xavier Calsamíglia Blancafort

Difondre la música, sobretot si és seriosa, és difícil, però si és orquestral, encara més. Requereix un esforç molt gran i crec que és una iniciativa que té molt mèrit i molt valor


Tal i com ja van fer l'any passat, el concert comptarà també amb la participació de nens i nenes de la nostra ciutat, que podran pujar dalt de l'escenari per cantar 2 cançons populars catalanes. Les partitures d'aquestes 2 peces es podrà trobar publicada aquest proper dijous al Diari de Sant Cugat, amb l'objectiu que tots els infants que ho vulguin se les puguin aprendre i puguin afegir-se a l'actuació.

El concert de Sant Jordi es farà en sessió doble, amb una actuació el dissabte, dia 22, a les 22 hores, i una segona funció el diumenge 23 al punt de les 12 del migdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.