El bon temps de diumenge acompanya el concert de les tradicionals Caramelles


  • Comparteix:

La Coral de la Unió s'ha aturat davant del Monestir per exhibir el seu repertori de 'Caramelles'

La Coral de la Unió s'ha aturat davant del Monestir per exhibir el seu repertori de 'Caramelles'

Les tradicionals Caramelles han tornat a la nostra ciutat aquest diumenge i dilluns de Pasqua de la mà de la Coral de la Unió Santcugatenca i del cor La Lira. Totes dues formacions han recorregut els carrers de la nostra ciutat cantant valsos, havaneres i sardanes, rememorant una tradició centenària que celebra la Pasqua, així com l'arribada de la primavera.

Els carrers de la nostra ciutat s'han omplert aquest diumenge de música tradicional popular. I és que les Caramelles han estat fidels a la seva cita de Pasqua. Un any més el bon temps ha acompanyat la comitiva que ha iniciat el seu recorregut a la plaça Pere San i ha actuat també a la plaça del Monestir, a la llar d'avis o la plaça de Barcelona, entre d'altres.

Com ja és habitual, ambdues corals han fet també la tradicional aturada en aquesta emissora i, des dels micròfons de Ràdio Sant Cugat, han delectat els nostres oients amb alguns temes dels seus repertoris.

El vice-president del Cor de La Lira, Josep Garrell, ha fet una valoració molt positiva de les Caramelles d'enguany, especialment per la creixent afluència de públic als carrers.

Josep Garrell

Les Caramelles van molt bé, tant pel temps que fa com per la gent que està pels carrers. En els darrers anys no hi havia tanta gent.


Una valoració ben diferent ha fet el portaveu de la Coral de la Unió, Pere Bruix, que ha lamentat que la tradició es vagi perdent i que cada vegada hi hagi menys persones joves que s'apuntin a cantar Caramelles.

Pere Bruix

Bé, ja se sap. Ens aguantem per la tradició. Quan veus que vas a cantar i hi ha poca gent quedes decebut. Això, a la llarga, s'anirà perdent.


Una vegada han finalitzat el recorregut pels principals carrers de la nostra ciutat, les dues formacions s'han dirigit a l'Ajuntament, on els ha rebut el tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, i el tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon. Recasens ha destacat el valor d'aquesta tradició, així com el repte que suposarà mantenir-la.

Joan Recasens

És una tradició molt nostra i l'hem de conservar. Gràcies a la Lira i la Unió es manté. El repte ara és que es vagi renovant i es mantingui de cara al futur.


Pel que fa als temes interpretats, ambdues corals han presentat havaneres, com 'Cala Mongó', 'El meu avi', 'Esperant un mariner', entre d'altres, sardanes, com 'Torroella Vil·la Vella', 'l'Empordà', 'Mare Cantora', etcètera, i el tradicional Vals de les Caramelles.

Dilluns de Pasqua el recorregut, que també ha començat de bon matí, s'ha centrat en el casc antic de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.