Aquest dijous s'inaugura la Biennal d'Art Contemporani Català


  • Comparteix:

L'exposició presenta les obres d'11 artistes d'entre 21 i 30 anys

L'exposició presenta les obres d'11 artistes d'entre 21 i 30 anys

La XV Biennal d'Art Contemporani Català s'inaugura aquest dijous al Museu de Sant Cugat. La mostra, organitzada per la galeria Canals i l'Ajuntament, farà un recorregut itinerant per una desena de ciutats de Catalunya i del Principat d'Andorra fins a principis del 2008, quan es clourà al Palau Moja de Barcelona.

Onze joves artistes nascuts o afincats a Catalunya han estat seleccionats, d'entre unes 140 candidatures, per participar a la quinzena edició de la Biennal d'Art Contemporani Català, que per primera vegada organitzen conjuntament la Canals-Galeria d'Art i l'Ajuntament. Pintura, fotografia i composicions audiovisuals són algunes de les tècniques utilitzades pels artistes seleccionats, que tenen entre 21 i 30 anys.

El comissari de l'exposició, Josep Canals, assegura que la Biennal mostra el millor art jove que es fa actualment al país.

Josep Canals

Podem dir amb orgull que estem presentant el millor art jove del país. El jurat ha estat exigent i ha escollit 11 artistes, de prop de 140. S'ha apostat pel jovent.


En el mateix sentit s'ha expressat la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, que ha afegit que iniciatives com aquesta serveixen per diagnosticar les inquietuds dels nous artistes.

Àngels Solé

La voluntat és trobar les tendències de l'art jove actual. És en aquest tipus de biennals on es poden detectar les inquietuds dels joves creadors.


Entre els 11 artistes seleccionats enguany, n'hi ha cinc nascuts a Catalunya, tres a Amèrica Llatina, dos a la resta de l'Estat espanyol i un a un país europeu. La majoria de les obres reflecteixen un exercici d'introspecció i una investigació formal, més que no pas una denúncia social.

Un dels artistes escollits, Oriol Arisa, explica que participar a la Biennal és una bona oportunitat per donar a conèixer el seu treball creatiu.

Oriol Arisa

És una satisfacció i va bé tenir aquesta oportunitat per donar a conèixer la meva obra després d'acabar els estudis.


La Biennal d'Art Contemporani Català compta, un any més, amb el patrocini de la Caja de Ahorros del Mediterráneo.

La mostra viatjarà a Cambrils, Encamp, Rubí, Lleida, Sant Feliu de Llobregat, Mollet, Sant Joan de les Abadesses i Vic. La cloenda se celebrarà al Palau Moja de Barcelona, del 9 de gener al 2 de març del 2008.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.