El guanyador del cinquè Premi de Poesia Gabriel Ferrater es farà públic avui


  • Comparteix:

L'acte de lliurament del guardó es farà a les 20h al Claustre del Monestir

L'acte de lliurament del guardó es farà a les 20h al Claustre del Monestir

El guanyador del cinquè Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater es farà públic aquest dijous, coincidint amb l'aniversari de la mort del poeta. El jurat haurà d'escollir entre els 47 originals que s'han presentat, en una de les convocatòries poètiques en llengua catalana amb més dotació econòmica.

Enguany s'han presentat menys poemaris que en les quatre edicions anteriors d'aquest guardó, que amb un premi en metàl·lic de 7.250 euros és un dels més ben dotats en llengua catalana. La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, treu importància a la davallada en el nombre d'originals i assegura que és més important la qualitat que la quantitat.

Àngels Solé

Hem d'esperar la valoració del jurat, perquè és més important la qualitat que la quantitat.


La dotació econòmica d'aquest premi és una de les més elevades dels certàmens de poesia en llengua catalana, fet que situa aquesta convocatòria com un dels certàmens de més ressò en l'àmbit dels Països Catalans. A banda de la gratificació econòmica, com cada any Edicions 62 publicarà l'obra guanyadora.

Àngels Solé considera que el guardó encara és molt jove però afegeix que va camí de consolidar-se.

Àngels Solé

Cinc encara no és un nombre d'edicions molt important, però ja és significatiu. Jo diria que comencem un camí de consolidació.


El veredicte del Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater es donarà a conèixer aquest dijous, 27 d'abril, coincidint amb l'aniversari de la mort del poeta. L'acte de lliurament del guardó es farà a les 8 del vespre a la Sala Capitular del Monestir.

El jurat està format per Josep Maria Castellet, Jordi Cornudella, Francesc Garriga, Biel Mesquida, Dolors Oller, Enric Virgili i Antoni Ibáñez, guanyador de l'última edició amb el llibre 'Una certa penombra'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.