El Museu acull un cicle de xerrades sobre la història de Sant Cugat des dels primer pobladors i fins avui


  • Comparteix:

El Museu de Sant Cugat acollirà, a partir del 3 de maig, un cicle de conferències sobre la història de la nostra ciutat. En total seran 5 xerrades que permetran resseguir el nostre passat de la prehistòria i fins al segle XX, i que aniran a càrrec dels diferents historiadors que participen en l'elaboració del llibre 'Història de Sant Cugat' que es presenatrà el proper mes de juny dins els actes de l'Any de la Vila.

Sota el títol 'La història de Sant Cugat', aquesta iniciativa neix amb l'objectiu d'actualitzar els estudis i reflexions existents sobre el passat d'aquest municipi i donar-los a conèixer també als ciutadans. I és que segons la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, la història de Sant Cugat no és massa coneguda per la majoria de ciutadans ja que fins ara no h havia tampoc el material necessari per donar-la a conèixer al conjunt de la població.

Àngels Solé

El passat d'aquest municipi no el coneix ni la gent que acaba d'arribar ni pràcticament els que hi viuen des de sempre. Però no per manca d'interès dels ciutadans sinó perquè no hem pogut aconseguir fins fa poc una obra de referència que reculli tota la recerca feta


A partir d'aquesta idea, el cicle de conferències permetrà repassar des dels primers pobladors de la prehistòria fins a les darreres transformacions de la ciutat, destacant l’empremta de l’imperi romà i, sobretot, del monestir de Sant Cugat, així com l’evolució de la vila.

Els encarregats de fer-ho seran precisament els autors del llibre 'Història de Sant Cugat' que està previst presentar el proper juny dins el marc dels actes de l'Any de la Vila. Escoltem Àngels Solé.

Àngels Solé

Hem organitzat un any per donar a conèixer la història de la nostra vila, i per això entre altres activitats estem preparant una història de Sant Cugat amb diferents investigadors locals, que també seran els que faran aquestes conferències


El cicle 'La història de Sant Cugat' començarà el proper dimecres, 3 de maig, amb la conferència 'Els primers pobladors. La prehistòria', a càrrec del doctor en Història, Antoni Bardavio. Les xerrades continuaran tots els dimecres de maig, a dos quarts de vuit del vespre, i permetran tractar temes com 'Un racó de l’Imperi Romà. L’antiguitat', amb l'arqueòleg Pere Lluís Artigues, l'època medieval, a càrrec de la historiadora Marina Miquel o 'El lent camí cap a les llibertats. L’època moderna' que impartirà el també histporiador, Domènec Miquel.

Una conferència sobre el pas 'de vila rural a ciutat de serveis. Els segles XIX i XX', a càrrec de Jordi Casas, doctor en Història, posarà punt i final a aquesta iniciativa el dia 31 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.