Adela Nogueira, de la llibereria Paideia, dimiteix del jurat del Premi Llibreter i critica la 'politització'


  • Comparteix:

Els cinc membres del jurat han dimitit en bloc

Els cinc membres del jurat han dimitit en bloc

La llibretera santcugatenca Adela Nogueira, de la llibreria Paideia, ha dimitit del jurat del Premi Llibreter, conjuntament amb els altres quatre membres permanents, com a protesta per les declaracions realitzades per la junta directiva que posaven en dubte la imparcialitat del jurat. Nogueira considera que s'està polititzant el premi, després que la presidenta del Gremi de Llibreters, Imma Bellafont, lamentés en diverses ocasions que no hagués guanyat una obra escrita en català.

Adela Nogueira, de la llibreria Paideia de Sant Cugat, Àlvar Masllorens, de Proa, Joan Flores, de la Llopa de Calella, Anna Costas, de Catalonia, i Carles Mercader, del Racó de Rubí, han presentat la seva dimissió conjunta per desavinences amb la junta directiva. Es tracta d'una decisió presa després que la presidenta del Gremi de Llibreters, Imma Bellafont, hagi lamentat públicament i en diverses ocasions que el guardó no es concedís a una obra en català. El jurat s'ha sentit qüestionat i després que la junta no es retractés ha pres aquesta decisió. Així ho ha manifestat Adela Nogueira.

Adela Nogueira

Hi havia unes declaracions que deien que no hi havia imparcialitat. Volíem que es retractessin, perquè sinó no tenia sentit continuar.


Nogueira s'ha lamentat també que el premi s'estigui polititzant perquè això fa que es perdi la veritable voluntat del guardó, que pretén redescobrir obres que no han estat distingides en altres ocasions.

Adela Nogueira

La finalitat dels llibreters era rescatar alguna obra que no havia estat reconeguda.


El Gremi de Llibreters nomenarà un nou jurat per poder seguir endavant amb un premi que ha reconegut obres com 'Soldados de Salamina', que després d'adjudicar-se el primer lloc del concurs han aconseguit molt de reconeixement.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.