El documental 'Calle Jujuy' denuncia la repressió a l'Argentina 30 anys després del cop d'Estat

Cultura

Publicat el 30/abr/06 per Cristina Martinez

Els santcugatencs Judith Jacovkis i Xabier Araujo han presentat aquest divendres a la Casa de Cultura el seu documental 'Calle Jujuy'. El film recull les experiències viscudes en el seu viatge a l'Argentina i denuncia situacions de repressió que va viure el país arran del cop d'Estat de 1976.

Després del cop d'Estat del 1976 a l'Argentina, durant els mesos de juliol i agost una onada de repressió va recórrer el país. Al nord, a Jujuy, hi va haver apagades de llum que els colpistes van aprofitar per fer segrestos i extorsions a una població que ara, 30 anys després, reviu cada any aquells fets amb la 'Marcha del apagón'.

Amb el documental 'Calle Jujuy', els santcugatencs Judith Jacovkis i Xabier Araujo volen denunciar la situació de repressió que, 30 anys després, viuen els habitants de la zona. Així ho ha destacat Jacovkis.

Judith Jakoviks

És molt insultant la participació d'una empresa important de la zona que va ajudar a la repressió i ara depenen d'ella perquè els dóna feina.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els dos realitzadors pretenen donar veu a les víctimes, víctimes encara de la repressió en un país que comença a ressorgir econòmicament però que necessita que es faci justícia per aquells fets, pels quals hi ha hagut molta impunitat.

Escoltem el professor d'Història Contemporània de la UAB, Alejandro Andreassi, que ha pronunciat una xerrada sobre aquests fets.

Alejandro Andreassi

Desitgem que es faci justicia, l'altra cosa és que estigui garantida. Els jutges moltes vegades no estan massa disposats a fer justicia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La presentació d'aquest divendres a la Casa de Cultura ha estat organitzada pel Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) i la Plataforma Argentina Contra la Impunidad, i ha comptat amb una xerrada del professor d'Història Contemporània de la UAB, Alejandro Andreassi.