Sant Cugat se suma als actes de celebració del programa '1906 lletres', que commemora la modernització literària catalana


  • Comparteix:

La Biblioteca acollirà un cicle de conferències sobre literatura catalana

La Biblioteca acollirà un cicle de conferències sobre literatura catalana

Sant Cugat se suma als actes de celebració del programa '1906 lletres', que organitza la Institució de les Lletres Catalanes, amb un cicle de conferències sobre literatura a la Biblioteca del Mil·lenari. Sota la coordinació de Francesc Parcerisas, aquesta iniciativa pretén celebrar el centenari de l'aparició d'una sèrie d'obres d'especial rellevància per a la modernització de la literatura catalana.

L'any 1906 ha passat a la història com l'any en què van confluir a Catalunya moviments culturals diversos, com el modernisme i el noucentisme, i en què es van consolidar els principals referents polítics i culturals de la modernitat.

Ara fa un segle, es va publicar l'obra 'La nacionalitat catalana', de Prat de la Riba, es va iniciar la publicació del 'Glosari' d'Eugeni d'Ors a 'La Veu de Catalunya'. També van aparèixer títols com 'Els fruits saborosos', de Josep Carner, 'Horacianes', de Miquel Costa i Llobera, 'Pilar Prim', de Narcís Oller, 'Josafat', de Prudenci Bertrana, 'Les multituds', de Raimon Casellas, o 'Enllà', de Joan Maragall. El 1906 és, a més, l'any del Primer Congrés Internacional sobre la Llengua Catalana.

La directora de la Biblioteca del Mil·lenari, Pepa Forn, subratlla que el 1906 va ser una any marcat per la vitalitat cultural.

Pepa Forn

Es vol donar a conèixer la importància política i cultural de l'any 1906, quan van confluir diferents corrents, com el modernisme i el noucentisme. Va ser un any de molta vitalitat.


Per commemorar aquesta efemèride, l'Ajuntament se suma al programa '1906 lletres' amb un cicle de cinc conferències a la Biblioteca del Mil·lenari. La influència de la literatura francesa i anglesa sobre els autors catalans de principis del segle vint serà un dels eixos temàtics del cicle. A més, es repassarà la producció literària d'autors com Joan Maragall, Josep Carner i Eugeni d'Ors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.