Recoder demana als ajuntaments que liderin la rehabilitació del patrimoni arquitectònic


  • Comparteix:

L'alcalde Lluís Recoder ha demanat als ajuntaments que liderin la rehabilitació del patrimoni arquitectònic. Recoder també considera que cal modificar la llei de mecenatge per tal que incentivi a la ciutadania a invertir en rehabilitacions. L'alcalde ha fet aquesta proposta durant la clausura d'unes jornades sobre el finançament de la recuperació del patrimoni arquitectònic organitzada per l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM.

Aprofitant la clausura de les Jornades sobre el finançament de la recuperació del patrimoni arquitectònic, l'alcalde de la nostra ciutat ha demanat als ajuntaments que encapçalin el procés de rehabilitació del patrimoni arquitectònic.

Segons Recoder, les administracions locals són les que se senten més properes al patrimoni ja que 'formen part de l'imaginari de la pròpia població', i aquest fet les diferencia de la visió general que pot tenir el govern de la Generalitat.

Lluís Recoder

Per a la Generalitat una ermita és una més entre vuit mil i un castell un més entre quatre-cents, en canvi per un ajuntament concret no.


Recoder també s'ha mostrat molt crític amb la llei de mecenatge actual i ha reclamat una llei de patrocini de 'debò' que faciliti les inversions en rehabilitació a través de desgravacions fiscals, i ha posat com a exemple els països anglosaxons. Per a l'alcalde, amb una llei de patrocini i mecenatge diferent podrien 'evitar-se molts problemes'.

Lluís Recoder

Necessitem una llei de mecenatge de debó que animi a les empreses i als particulars a invertir en la rehabilitació del patrimoni.


Lluís Recoder també s'ha referit al retard històric que pateix el país en la rehabilitació de patrimoni ja que no va ser fins la Junta de Museus de la Mancomunitat de Prat de la Riba quan es van començar a dur a terme polítiques públiques de rehabilitació. Finalment, Recoder ha assegurat que el nou Estatut permetrà obtenir més recursos per al patrimoni cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.