La Biblioteca Borja celebra el 5è centenari del naixement de Sant Francesc Xavier


  • Comparteix:

La Biblioteca Borja i l'Institut de Teologia celebraran, a partir de la setmana vinent, el cinquè centenari del naixement de Sant Francesc Xavier. La programació inclou conferències, una exposició bibliogràfica i visites guiades.

Un conferècia sobre les missions de Sant Francesc Xavier donarà el tret de sortida al programa el dimecres 24 de maig a dos quarts de vuit de la tarda. La xerrada, que anirà a càrrec del teòleg Xavier Melloni, tindrà lloc a la biblioteca Borja.

La tarda del dimecres 14 de juny, el professor del col·legi Claver, Josep maria Rocafiguera, oferirà una xerrada sobre el sant a la mateixa biblioteca Borja.

El responsable de la biblioteca Borja, Miquel Carbonell, explica l'objectiu de la iniciativa.

Miquel Carbonell

A part de celebrar el 5è centenari, volem mostrar el nostre fons documental de la biblioteca.


La celebració també inclou l'exposició bibliogràfica 'Sant Francesc Xavier i el diàleg interreligiós'. La mostra es pot visitar de dilluns a divendres entre les nou del matí i dos quarts de dues del migdia. L'exposició explica per què Sant Francesc Xavier va apostar pel diàleg entre cultures per comunicar la fe cristiana.

Miquel Carbonell destaca alguns dels documents que es poden trobar a la mostra.

Miquel Carbonell

Tenim algunes de les primeres edicions de les cartes de sant Francesc Xavier.


Els jesuïtes també ofereixen visites guiades a la Biblioteca Borja i l'Arxiu del Palau-Requesens el dissabte 3 i 17 de juny. Per visitar aquests espais, es poden fer reserves per telèfon o correu electrònic a la Biblioteca Borja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.