La Biblioteca acull els treballs del taller Triangle sobre 'Les ciutats inexistents' d'Italo Calvino

Cultura

Publicat el 23/mai/06 per Miquel Herrada

La Biblioteca del Mil·lenari acull fins el 25 de juny una exposició de treballs del Taller Triangle basada en l'obra 'Les ciutats invisibles', de l'escriptor Italo Calvino. Una quarantena d'alumnes des dels 6 i fins el 16 anys participen a la mostra, que ha servit per despertar l'interès dels petits per la lectura.

Des de fa cinc anys, el Taller Triangle col·labora anualment amb la Biblioteca del Mil·lenari amb una exposició de treballs centrats en una obra literària. Fins ara, el motiu d'inspiració havia estat sempre una obra poètica, però aquest any les mestres de Triangle han canviat el criteri i han proposat una obra de narrativa. En concret, el llibre 'Les ciutats invisibles', d'Italo Calvino, i especialment els fragments en què Marco Polo descriu a Khubilai Khan les ciutats que ha visitat al llarg dels seus viatges.

La coordinadora del Taller Triangle, Dolors Serra, assegura que aquesta iniciativa ha permès que els joves, que no acostumen a mostrar interès per llegir, s'hagin apropat d'una manera diferent a la literatura.

Dolors Serra

Aquest treball és bo perquè han fet l'esforç de llegir i han descobert que la literatura no ha de ser avorrida i que es pot interpretar plàsticament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La mostra inclou els treballs amb fang de 23 alumnes d'entre 10 i 16 anys, i les construccions amb materials reciclats fetes per una catorzena de nens i nenes de 6 i 7 anys.

Duract l'acte d'inauguració, celebrat aquest dimarts, l'actor Joan Berlanga ha llegit fragments de l'obra d'Italo Calvino que inspira l'exposició.