La Generalitat destaca la importància dels programes de residència de dansa


  • Comparteix:

Les companyies Color Dansa i Nats Nus valoren positivament la feina feta a Sant Cugat

Les companyies Color Dansa i Nats Nus valoren positivament la feina feta a Sant Cugat

El departament de Cultura de la Generalitat destaca la importància dels programes de residències de dansa per apropar aquest llenguatge artístic a la població. Les companyies residents a Sant Cugat, Color Dansa i Nats Nus, fan un balanç positiu dels projectes desenvolupats fins ara en l'estada a la nostra ciutat.

La responsable de l'Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Generalitat, Berta Sureda, ha subratllat que aquest programació permet difondre la dansa entre la ciutadania. Sureda ha afegit que aquesta iniciativa també permet aprofitar els equipaments culturals públics.

La representant del departament de Cultura ha avançat també que estan acabant d'enllestir 'Creadors en residència', un programa internacional per a companyies de dansa catalanes que ha de facilitar la mobilitat i l'intercanvi dels ballarins catalans. Escoltem Berta Sureda.

Berta Sureda

Cal dotar de recursos les companyies perquè puguin apropar la dansa al públic.


Recordem que des d'aquest curs, Color Dansa i Nats Nus són les dues companyies residents a Sant Cugat. Aquestes companyies assagen els seus espectacles al Teatre-Auditori, a canvi d'incloure algun dels seus muntatges en la programació regular.

A més, Color Dansa està treballant en diversos projectes amb altres col·lectius del municipi. Nats Nus, de la seva banda, ha treballat en el programa 'Dansa creativa a les escoles', difondre aquest llenguatge artístic entre l'alumnat de primària. Toni Mira és el director de Nats Nus.

Toni Mira

És un luxe poder gaudir de les inafraestructures del Teatre Auditori.


A hores d'ara, Color Dansa està ultimant 'Àvida vida', l'espectacle que estrenarà el divendres 2 de juny al Teatre-Auditori.

Vuit companyies de dansa d'arreu de Catalunya s'han adherit als programes de residència de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.