Des d'ahir es pot visitar al Monestir el Saló Europeu de Joves Creadors de Montrouge


  • Comparteix:

El Monestir de Sant Cugat va ser ahir l'escenari de la inauguració del 47è Saló Europeu de Joves Creadors de Montrouge. Es tracta d'una mostra itinerant que vol esdevenir l'aparador dels joves artistes que experimenten amb pintura, fotografia i escultura.

El Monestir de Sant Cugat va ser ahir l'escenari de la inauguració del 47è Saló Europeu de Joves Creadors de Montrouge. Es tracta d'una mostra itinerant que vol esdevenir l'aparador dels joves artistes que experimenten amb pintura, fotografia i escultura.

Després de passar per França i Portugal, Sant Cugat es converteix en la capital catalana d'una mostra que recull el treball d'artistes sancugatencs com Tatiana Blanqué i Neus Colet, entre d'altres.

La inauguració del Saló va comptar amb la presència dels alcaldes de la ciutat portuguesa d'Amarante, Armindo Abreu, i el de Montrouge, Jean-Joupe Metton. Aquest últim ha expressat el seu desig d'ampliar l'itinenari del Saló a altres ciutats europees.

Per la seva banda, l'alcalde Lluís Recoder ha remarcat que Sant Cugat té un gran nombre d'artistes i ha recordat que és la segona ciutat catalana amb major nombre de galeries. Recoder ha considerat que exposicions com el Saló Europeu de Joves Creadors obren camí per a la propera arribada del Museu a la ciutat:

Lluís Recoder

El projecte de rehabilitació del Monestir té com a fita la creació d'un museu que explicarà la història del Monestir i acollirà exposicions com aquesta


Tatiana Blanqué és una de les joves artistes del saló. Amb 31 anys, Blanqué exhibeix a la mostra els colors vius que la caracteritzen jugant amb les llums i les ombres. L'obra de l'artista sancugatenca es composa d'una sèrie de quadres que mostren la cadira com a principal protagonista. La mateixa artista ens ho explica:

Tatiana Blanqué

La gent està molt estressada i només seu en una cadira per a treballar. La cadira està feta per a disfrutar de la vida


El Saló tancarà el seu recorregut a Sant Cugat. Per aquest motiu, ahir va concedir-se el 'Primer Premi Europeu de Joves Creadors', que va recaure en l'artista francesa Christine Mathieu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.