El III Festival de Música de Cambra combinarà la varietat d'estils i els músics consagrats amb joves intèrprets


  • Comparteix:

El Festival es farà entre els dies 9 de juny i 23 de juliol al Claustre del Monestir

El Festival es farà entre els dies 9 de juny i 23 de juliol al Claustre del Monestir

El Claustre del Monestir tornarà a ser l'escenari del Festival de Música de Cambra, que enguany arribarà a la seva tercera edició. En total, seran 6 concerts que es faran entre el 9 de juny i el 23 de juliol. Per primera vegada, aquesta iniciativa compta amb la direcció artística dels músics Lluís Claret i Anna Mora i amb el patrocini de l'empresa Grup XXI.

El Festival de Música de Cambra de Sant Cugat va néixer ara fa 3 anys amb l'objectiu de convertir-se en un referent a la comarca i al conjunt de Catalunya. La voluntat era unir en una mateixa proposta l'escenari del Claustre del Monestir amb les càlides nits d'estiu i la intimitat de la música de cambra.

Tres anys després, l'alcalde, Lluís Recoder, ha fet una valoració molt positiva de la bona acollida que ha tingut aquest cicle, i ha assegurat que té un bon futur per endavant.

Lluís Recoder

Aquest és un projecte que va néixer fa uns anys, i que ho feia amb la voluntat de consolidar-se i amb molta il·lusió. I després del temps transcorregut, podem dir que estem molt satisfets del que s'ha fet i del futur que té


Aquest any, per primera vegada, el festival compta amb la direcció artística dels músics Lluís Claret i Anna Mora. Tots dos s'han encarregat de pensar una programació on s'han tingut en compte la varietat d'instruments i d'estils, la projecció internacional, la incorporació de formacions ja reconegudes i de grups i músics novells o la commemoració del naixement de compositors destacats com Mozart, Bartók o Shostakovich, o de la mort de Shumann. Escoltem Lluís Claret.

Lluís Claret

Hem tingut en compte formacions molt importants en el món de la música de cambra, com el quartet de corda, també que hi hagués prou varietat fent corda sola, amb piano, cant i vent


El Festival començarà el dia 9 de juny amb un concert del 'Claret Piano Quartet', que per primera vegada es presentarà a Catalunya amb aquest nom. El programa també inclou un recital de cant i piano, un concert de músiques del món a base de flautes, marimba i percussions, un concert del reconegut pianista Josep M. Colom o una actuació del jove Quartet Quiroga. L'Orquestra de Cambra del Gran Teatre del Liceu i el jove violonelista Stefano Cerrato seran els encarregats de tancar la tercera edició d'aquest cicle.

D'altra banda, aquest any es col·locaran unes grades que permetran ampliar l'aforament per a 200 persones de l'any passat fins als 350 o els 400 espectadors. Així ho ha explicat Anna Mora.

Anna Mora

L'any passat hi va haver gent asseguda als voltants i aquest any s'ampliarà l'aforament pels concerts. Ja que ho fem, volem que entri la màxima gent possible dins el que és el Claustre, que té aquesta intimitat entre el lloc, la llum i els grups reduïts


Una altra novetat d'aquesta tercera edició del Festival és el patrocini de l'empresa Grup XXI, que aporta 20.000 dels 90.000 euros que costa aquesta iniciativa. La mateixa empresa, a través del grup Verjus Catering, també s'encarregarà de muntar un servei de bar a la mitja part de cada concert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.