1.800 nens i nenes de Sant Cugat participen al fi de curs del programa 'Dansa a l'Escola'


  • Comparteix:

Una ballada de danses tradicionals al Parc Ramon Barnils ha tancat aquest dimecres el programa de 'Dansa a l'Escola' en què hi han participat prop de 1.800 nens i nenes de les escoles públiques de Sant Cugat. El projecte, que forma part del Pla Municipal de Dinamització Educativa, va a càrrec de l'Esbart amb la coordinació i la formació del professorat de música dels centres.

L'objectiu principal del programa és treballar l'expressió i el llenguatge corporal a través de la dansa popular i tradicional, al mateix temps que es proposen recursos de treball lligats a diferents aspectes dels aprenentatges escolars.

Després de formar-se amb tècnics de l'Esbart, els professors de música de cada centre han estat els encarregats de transmetre als alumnes el mètode adequat per ballar la dansa tradicional. I és que pels professors de música, la dansa també forma part d'aquesta disciplina ja que, en un mateix moment, es coordina cos i música. Escoltem la coordinadora del grup de treball i professora de música del CEIP Gerbert d'Orlhac, Roser Megias.

Roser Megias

La dansa és una expressió més dins l'ensenyament artístic musical que coordina cos i música.


Pel que fa a l'Esbart, l'entitat s'ha encarregat de les tasques de coordinació, formació i selecció dels diferents temes i balls. Tradició i cultura popular han estat els criteris utilitzats ja que, segons els organitzadors, aquest tipus de balls permeten participar i sentir-se a gust a tothom però també desenvolupar les característiques personals de cadascú a través de la dansa. Escoltem la coordinadora del l'Esbart, Sandra Casat.

Sandra Casat

Treballem la dansa tradicional perquè creiem que és la més natural ja que ha sortit de la gent al carrer. A més és acessible a tots.


Els prop de 1.800 nens i nenes que hi han participat han dansat temes populars com el Ball de bastons, i les sardanes catalanes. Finalment, la dansa amb mocadors de colors típica del 'ball de gitanes de Sant Cugat' ha posat punt i final a la trobada de final de curs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.