La Flama del Canigó arriba per primera vegada a Sant Cugat enmig d'una festa amb centenars de persones


  • Comparteix:

La 'flama del Canigó' ha arribat aquest divendres per primera vegada a Sant Cugat enmig d'una gran festa de benvinguda que ha aplegat centenars de persones a la plaça d'Octavià. Durant la celebració, la Comissió de la Flama ha demanat a l'Ajuntament de Sant Cugat que es posicioni, a través del ple, a favor de la festa de Sant Joan com a diada nacional dels Països Catalans.

Coincidint amb el 40è aniversari de la seva primera entrada al Principat, la Flama del Canigó, el foc que encén les fogueres de Sant Joan, ha arribat aquest divendres per primera vegada a la nostra ciutat enmig d'una gran festa ciutadana.

L'objectiu d'aquesta jornada ha estat el de reivindicar la festa de Sant Joan, una antiga tradició de tots els Països Catalans, com la festa nacional d'aquest territori, i la seva flama com un símbol de retrobament de tota la nació.

Així mateix ho ha remarcat la regidora de Comunicació i Serveis Generals, Marta Subirà, que en nom de l'Ajuntament ha donat la benvinguda a la Flama i ha remarcat la importància de mantenir viva aquesta tasca iniciada ara fa 40 anys pels primers portadors de la flama a favor de la pau i en detriment d'unes fronteres imposades per la força de la conquesta.

Marta Subirà

De Salses a Alacant, de Fraga a l'Alguer, podem encendre focs a la mateixa hora, la mateixa nit i amb una i sola flama. Per als que estem avui aquí és el testimoniatge de la voluntat del nostre poble mil·lenari de salvaguardar la identitat malmesa i reivindicar una unitat negada


De la seva banda, i per tal de fer arribar aquest missatge a les diferents administracions competents, la Comissió de la Flama del Canigó d'Òmnium Sant Cugat ha aprofitat la jornada per lliurar una petició de moció als responsables del consistori instant el ple de l'Ajuntament a posicionar-se a favor de la festa de Sant Joan com a diada nacional dels Països Catalans i a elevar-la a les administracions supramunicipals.

Des de la comissió organitzadora, Joan Contijoch ha volgut manifestar també la seva satisfacció per la bona resposta que ha tingut aquesta primera edició de l'arribada de la flama, tant per part de les entitats i comerços que hi ha col·laborat com per part dels santcugatencs que han assistit a la festa. Ara, ha dit, el repte és consolidar aquesta tradició a la nostra ciutat, contribuir a recuperar la tradició de les fogueres de Sant Joan i estendre aquesta festa arreu de la comarca.

Joan Contijoch

Hem tingut la col·laboració de tothom a qui ho hem demanat. I esperem que en anys propers puguem millorar i que cada vegada sigui més una festa de tot Sant Cugat i que es vagi estenent pel Vallès


Sota l'organització d'aquesta Comissió i després de passar per diversos relleus, la Flama del Canigó ha entrat aquest divendres a la plaça d'Octavià de la mà de Miquel Tubau. Després de diverses actuacions de cultura popular i tradicional i de la lectura del manifest, la flama ha encès la foguera de Sant Joan de la mà de representants d'Òmnium Cultural i de la CAL, i finalment ha estat dipositada al peveter del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.