Amics de Pedra i Sang dedicarà enguany el cicle de 'Lectures a la fresca' a Sant Cugat, coincidint amb l'Any de la Vila


  • Comparteix:

En total, seran 3 lectures que s'allargaran tots els dijous entre el 6 i el 20 de juliol

En total, seran 3 lectures que s'allargaran tots els dijous entre el 6 i el 20 de juliol

L'Associació d'Amics de Pedra i Sang organitza la segona edició de Lectures a la Fresca. En aquesta ocasió, i coincidint amb la commemoració de l'any de la vila, el tema central de la iniciativa serà la nostra ciutat. En total, seran 3 lectures d'autors santcugatencs com Josep Maria Jaumà i Rogeli Pedró i l'escenari escollit tornaran a ser les places del municipi.

La història, les llegendes i els mites de la nostra ciutat seran l'eix central de la nova edició de les lectures a la fresca que organitza l'associació d'Amics de Pedra i Sang. Així, durant 3 dijous del mes de juliol els santcugatencs podran gaudir de les lectures dramatitzades d'obres d'escriptors santcugatencs.

El tret de sortida el donaran enguany els 'Mites i llegendes santcugatenques' de Rogeli Pedró, que es podran sentir el dia 6 de juliol a les deu del vespre a la plaça Magí Bartralot. La plaça Pere San serà el dia 13 l'escenari de la lectura de les 'Dones sàvies' de Molière, en versió de Josep Maria Vidal. Finalment, el 20 de juliol l'obra 'El màrtir Cugat' de Josep Maria Jaumà, tancarà la segona edició d'aquest cicle de Lectures a la Fresca.

Segons l'escriptor Rogeli Pedró, activitat com aquesta demostren que en la nostra ciutat s'està vivint un 'moment de recuperació de la història santcugatenca'.

Rogeli Pedró

Estem vivint un moment de recuperació de la história i les tradicions de Sant Cugat i aixó és molt bó perquè vol dir que estem vius.


Igual que en la primera edició, les places seran l'escenari escollit per fer aquestes lectures, responent a l'objectiu dels organitzadors de recuperar el sentit clàssic de la plaça com a espai de trobada, reflexió, pensament i diàleg entre les persones.

Aquest any, el disseny del cartell ha anat a càrrec de l'artista santcugatenc Sergi Barnils, que ha assegurat que es tracta d'una obra carregada de simbolisme i que vol representar el pas cap a un món espiritual.

sergi Barnils

Està ple de simbolismes com ha forma de fugir del món que coneixem i refugiar-nos en l'espiritual.


Aquesta nova edició de lectures a la fresca compta amb diferents patrocinadors, com l'Ajuntament de Sant Cugat i la Institució de les Lletres Catalanes d'una banda i també comerciants i institucions locals com Sprint Idiomes, Cucufat i Comerç Centre Històric.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.