Els mites i llegendes de Rogeli Pedró protagonitzen la primera sessió de Lectures a la Fresca 2006


  • Comparteix:

Unes 80 persones han assistit a la primera sessió de les Lectures a la Fresca, que s'han centrat aquest dijous en l'obra 'Mites i llegendes santcugatenques', de Rogeli Pedró. La plaça Magí Bartralot s'ha omplert de públic per seguir aquesta iniciativa, organitzada per l'associació Amics de Pedra i Sang, i que enguany arriba a la segona edició. La propera lectura es farà el proper dijous a la plaça Pere San.

Coincidint amb la commemoració de l'Any de la Vila, la segona edició de les Lectures a la Fresca tenen com a eix central la història, les llegendes i els mites de Sant Cugat. L'organització, a càrrec de l'associació Amics de Pedra i Sang, ha escollit un any més les places de la ciutat com a escenari per aquesta iniciativa plenament estiuenca.

La primera lectura escollida ha estat 'Mites i llegendes santcugatenques', obra de Rogeli Pedró. L'autor ha explicat que per a ell aquesta lectura ha suposat un autèntic 'regal', ja que ha servit per 'donar vida' a les històries recollides al llibre.

Rogeli Pedró

Per a mi és un regal ja que amb la veu dels autors es dona vida a les històries.


La plaça Magí Bartralot s'ha omplert aquest dijous amb unes 80 persones que han escoltat la lectura dramatitzada, que ha anat a càrrec dels actors Josep M. Balcells, Joan Berlanga i Joan Fàbregas, entre molts d'altres, sota la direcció de Dolors Vilarasau.

Per a Rogeli Pedró, aquesta lectura ha suposat recordar la tradició d'explicar històries oralment, com es feia antigament a la vora del foc.

Rogeli Pedró

Mai m'hagués imaginat que passaria això. Les llegendes són per això per explicar-les oralment.


Recordem que les properes sessions tindran lloc el proper dijous 13 de juliol a la plaça de Pere San -on es llegirà 'Les Dones Sàvies'- i el dijous 20 de juliol -quan serà el torn de 'El Màrtir Cugat'- a la plaça de l'Om.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.