Una conferència de Senén Florensa inaugura avui el curs d'estiu de la Unipau, centrat en les relacions euromediterrànies


  • Comparteix:

La 21ena edició del sminari d'estiu s'allargarà fins el dia 19 amb una trentena de conferències

La 21ena edició del sminari d'estiu s'allargarà fins el dia 19 amb una trentena de conferències

La conferència a càrrec del director de l'Institut Europeu de la Mediterrània, Senén Florensa, inaugura aquest dijous la 21a. edició del curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau, en substitució del conferenciant inicialment previst, Samí Naïr. Sota el títol de 'La Mediterrània. Dues ribes, una responsabilitat compartida', el seminari aprofundirà en els conflictes i les relacions entre el nord i el sud de la regió euromediterrània. De moment ja s'hi han inscrit 70 persones.

La 21ena edició del seminari d'estiu de la Unipau començarà avui al Centre Borja i s'allargarà fins el 19 de juliol, quan es tancarà amb la conferència de clausura a càrrec d'una membre del Seminari d'Investigació per la Pau de Saragossa, Carmen Magallón.

Al llarg d'aquesta setmana arribaran a Sant Cugat molts convidats provinents de l'Estat espanyol i de la riba sud del Mediterrani, per tal de conduir algunes de les prop de 30 conferències programades. Entre els ponents hi ha el jurista Carlos Jiménez Villarejo, l'historiador Francisco Veiga i la periodista Sofiene Ben Hamida, a banda de moltes altres personalitats del món acadèmic, polític, cultural i professional.

L'objectiu del curs és ampliar els coneixements sobre els vincles socioeconòmics que s'han consolidat, al llarg de la història, entre les dues ribes de la regió euromediterrània. Segons ha explicat la directora de la Unipau, Neus Sotomayor, el programa del curs s'organitza per blocs que introdueixen la temàtica des de les seves bases i després d'àmplia posteriorment en una reflexió sobre el punt de vista dels països del Sud.

Neus Sotomayor

Acabem plantejant procesos de pacificació i desenvolupament, per desprès fer espais de comunicació on tothom pot aportar les seves reflexions.


Els orígens dels conflictes actuals a la regió, els règims polítics dels diferents països, les perspectives econòmiques, les migracions, els processos de pacificació i els espais de comunicació són els sis blocs en què es divideix el curs.

Fins el moment, s'ha inscrit en aquest seminari unes 70 persones, però les llistes no es tancaran fins la cloenda, de manera que el nombre d'inscrits pot incrementar-se aquests dies.

El president de la Unipau i professor d'economia de la UAB, Arcadi Oliveres, ha volgut destacar que en aquesta edició el curs d'estiu manté els principis que va establir el recentment desaparegut fundador de l'entitat, Frederic Roda.

Arcadi Oliveres

Sempre mantindrem el dubte permanent, el diàleg, la porta de la universitat sempre oberta, tertúlies amigables...


Entre les activitats culturals paral·leles al seminari, destaca un curs per treballar les tècniques de teatre social, una exposició fotogràfica de Pere Albiac sobre Israel i Palestina, un sopar popular i un concert de clausura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.