La Universitat Internacional de la Pau posa punt i final avui al 21è seminari d'estiu


  • Comparteix:

La 21a edició de la Unipau arriba a la seva fi aquest dimecres després d'una setmana de conferències sobre les relacions entre les dues ribes de la Mediterrània. Aquesta tarda es tancarà el curs d'estiu amb les conclusions del curs i un concert de comiat.

Des del passat 13 de juliol fins aquest dimecres el Centre Borja ha acollit el cicle d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau. El curs, que ha inclòs xerrades i diverses activitats culturals, ha partit de la segona conferència euromediterrània, que es va celebrar a Barcelona l'any passat, i ha servit per aprofundir en les relacions entre el nord i el sud de la regió.

Segons el president de la Unipau, Arcadi Oliveras, el seminari d'enguany ha permès constatar que aquesta regió constitueix una de les fractures nord-sud més importants del Planeta.

Arcadi Oliveras

La Mediterrània és un tema importantíssim dins el nostre entorn, dins la problemàtica de la pau i el desenvolupament, i ens hem adonat que hi ha una notable quantitat d'especialistes sobre el tema


Durant aquests dies, han passat per les aules de la Unipau ponents com l'exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, l'antropòloga Marta Casas, els professors d'universitat José María Perceval, Bichara Khader i Francisco Veiga o el mateix Arcadi Oliveras, entre d'altres. Tots ells han coincidit a criticar les desigualtats entre les dues ribes del Mediterrani i han posat especial atenció a la vulneració dels drets dels immigrants als països del nord i els estereotips i el llenguatge que s'utilitza per referir-se a la realitat de la riba sud.

Les xerrades també han tractat els conflictes actuals del Mediterrani, en especial del conflicte entre Israel i Palestina, i de la seva derivació al Líban. En aquest sentit, Arcadi Oliveres s'ha queixat de l'actitud d'Israel i ha avançat que la Unipau pensa fer pública una declaració de condemna.

Arcadi Oliveras

Probablement treurem una declaració al respecte d'això, coordinada amb el que ja han fet la Federació d'ONG a Catalunya, i lamentem la manca d'actuació de la comunitat internacional.


Avui al matí s'ha celebrat l'última jornada de xerrades dedicada a la visió dels Mitjans de comunicació d'Orient a Occident, i s'ha fet un taller de danses del Mediterrani. Aquesta tarda es faran públiques les conclusions de la mà de Carmen Magallón i hi haurà un concert de comiat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.