Sant Cugat es converteix a partir d'avui en la capital de la dansa amb el sisè curs 'Dansa Sant Cugat'

La iniciativa s'allargarà fins divendres

Cultura

Publicat el 24/jul/06 per Elena Cortes

Avui comença la sisena edició del 'Dansa Sant Cugat', una iniciativa de l'Escola de Dansa Vàrium i l'Espai, que pretén consolidar-se aquest any al nostre municipi. Fins divendres, Sant Cugat es converteix en un centre de dansa internacional on ballarins de totes les nacionalitats i nivells practicaran disciplines molt diverses, entre les quals destaquen el ball afrocaribeny, el flamenc o la dansa oriental, entre d'altres.

Sant Cugat acull a partir d'avui la sisena edició del 'Dansa Sant Cugat', una iniciativa que com cada any va a càrrec de l'Escola de Dansa Vàrium i l'Espai, i que compta amb el suport de l'Ajuntament, el Teatre-Auditori i la Diputació de Barcelona, per tal que els participants de totes les nacionalitats i nivells, puguin practicar diferents disciplines. Dansa clàssica, contemporània, flamenc, hip hop i dansa oriental seran algunes de les disciplines que el 'Dansa Sant Cugat' acollirà des d'avui i fins divendres.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha destacat la bona acollida que aquesta iniciativa ha tingut des del primer moment i ha explicat que el 'Dansa Sant Cugat' s'emmarca dins del compromís de la ciutat amb la dansa.

Àngels Solé

Sant Cugat té un compromís amb la dansa, tenim una programació al teatre, a les escoles, en espais oberts o a la Festa Major. La ciutat té un compromís que any rera any anem desenvolupant

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Entre les novetats d'aquest any destaca el taller de ball afro-caribeny, la presència d'un dels pioners del hip hop, el portuguès Junior Almeida, i la possibilitat d'utilitzar les sales de la nova seu del Club Muntanyenc Sant Cugat. Després de l'èxit de l'edició anterior, els dinars-espectacles es mantindran tots els migdies al Café-Auditori, com també un parell d'espectacles al carrer, concretament a la plaça de l'Om, oberts a tota la ciutadania.

El coordinador de l'àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Esteve León, ha subratllat el dinamisme i la projecció externa que suposa aquest estatge per a Sant Cugat.

Esteve León

Serveix per projectar Sant Cugat. No només posa en dansa molts serveis, posa en evidència necessitats i dinamitza, externament associa el nom de la ciutat a un projecte simpàtic, agradable i de qualitat

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Com ja és habitual, els participants del 'Dansa Sant Cugat' gaudiran de les instal·lacions i equipaments dels que disposa la ciutat, com la piscina municipal. També els participants que vulguin allotjar-se a la ciutat ho podran fer al CAR o al Sant Cugat Hotel&Restaurante.