'L'Església del Mar' és el llibre que més s'està venent aquest estiu a Sant Cugat


  • Comparteix:

'L'Església del Mar' és la novel·la més venuda aquest estiu a Sant Cugat. 'Las Travesuras de la niña mala' de Vargas Llosa i la nova novel·la d'Eduard Ponset, 'En busca de la Felicidad', també han tingut una gran acceptació entre els santcugatencs. Els llibreters reconeixen que durant l'estiu es ven més ja que moltes persones dediquen el temps lliure de les vacances a la lectura.

L'època de vacances és ideal per fer tot allò que durant l'any s'acaba ajornant, i una d'aquestes activitats és la lectura. Tant els que es queden com els que se'n van de viatge aprofiten per recuperar el plaer de llegir un bon llibre. Les llibreries Paideia, Mythos i el Celler del Llibre reconeixen que, a banda del dia de Sant Jordi i Nadal, és durant l'estiu quan es compren més llibres.

Llibreters

L'estiu és més relaxat i ens demanen més recomanacions. Els llibres formen part de l'equipatge. Es venen molt llibres en anglès, per aprofitar l'estiu per practicar idiomes


Aquest estiu, els títols que més s'han llegit a Sant Cugat són, amb diferència, el nou llibre de Mario Vargas Llosa 'Las travesuras de la niña mala' i també la revelació de Sant Jordi, 'L'Església del mar', d'Ildefons Falcones. Es tracta d'una novel·la històrica que passa a la Barcelona del segle XIV. La construcció de l'església de Santa Maria del Mar s'explica en paral·lel a la història de l'Arnau, un jove servent que es refugia a Barcelona fugint dels abusos del seu senyor feudal.

L'obra de Vargas Llosa, en canvi, torna a combinar realitat i ficció en una novel·la on l'amor es presenta com a indefinible. Ricardo, el protagonista, veu acomplert el seu somni d'infància d'anar a París, però el retrobament amb un antic amor ho canviarà tot. La jove, inconformista i aventurera, l'arrossegarà fora del seu món d'ambicions.

Malgrat l'èxit d'aquests dos títols, els santcugatencs han optat aquest estiu per obres molt diverses. Escoltem alguns veïns de la ciutat.

Santcugatencs

'Traficantes de ilusiones'/ Jo ara n'estic llegint un dels Menkel/ Ara mateix estic llegint 'El misterio de Kabul'


Altres llibres que s'han venut molt bé són 'En busca de la Felicidad' d'Eduard Ponset, 'Sabana Santa', 'El Último Catón' i 'La Pasión Índia'. A més, també s'han tornat a posar de moda les novel·les policíaques del Mankel i el Connelly i els llibres de Donna León i de Paul Auster, tal com expliquen els llibreters de la ciutat.


Llibreters

L'Esglèsia del mar i el llibre de Vargas Llosa són els més venguts.Les novel·les d' Eduard Ponset, Paul Auster, Donna león, Mankel i Connelly tambè han triunfat molt.


Per a aquells que encara no s'hagin decidit, des de les llibreries Paideia, Mythos i el Celler dels Llibres es recomanen títols com 'La néta del Senyor Linch', 'La Suite Francesa' o les novel·les de Paul Auster. El Celler del Llibre destaca especialment 'La Dona Justa', 'Los Ojos Vendados' i 'Historias de Pequín' mentre que Mythos, a banda de 'La Dona Justa', també subratlla el títol 'La impaciencia del corazón' per ser un llibre lleuger i que qualsevol persona pot llegir.


Llibreters

La neta del Senyor Linch, la Suit Francesa, la Dona Justa i d'altres són novel·les per llegir durant l'estiu.


Pel que fa als més joves, i després del gran èxit de 'Harry Potter i el senyor dels anells', el gènere de novel·la fantàstica continua arrasant amb sèries com 'Cròniques de Nàrnia' i 'Eragon'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.