Pep Blanes prepara el dossier per l'agermanament cultural entre els claustres de Sant Cugat i Girona


  • Comparteix:

La candidatura conjunta dels claustres de Sant Cugat i de Girona per convertir-se en Patrimoni de la Humanitat fa passos endavant. L'artista local Pep Blanes elabora durant aquest estiu un dossier amb 30 dibuixos dels dos monuments, que formaran part de la proposta que es presentarà a la UNESCO. Les seccions de la UNESCO de Valldoreix-Sant Cugat i de Girona apadrinen aquest agermanament artísitc.

El Monestir de Sant Cugat i la Catedral de Girona miren de retrobar els seus punts en comú per ser reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat. Tots dos claustres comparteixen els origens, ja que l'artista Arnau Cadell els va escolpir entre els segles XII i XIII. A més, tenen el mateix estil i els seus capitells permeten contemplar escenes similars de figurats.

Actualment els dos claustres es troben sota la constat vigilància de l'artista local Pep Blanes que està elaborant 30 làmines per documentar la proposta que es presentarà a París perquè la UNESCO decideixi si declara els dos edificis d'Interés de la Humanitat. L'artista santcugatenc Pep Blanes explica com va sorgir la iniciativa.

Pep Blanes

Més que un simple encàrrec tot va sorgir d'una conversa on jo vaig proposar l'agermanament artístic per tal de confeccionar el dossier que entregarem a la UNESCO per tal de declarar els dos claustres en Patrimioni de la Humanitat.


Pep Blanes, artista que porta més de 30 anys dibuixant el claustre del Monestir de Sant Cugat, es troba ara a Girona on des de fa una setmana dibuixa el claustre de la Catedral. L'artista ha hagut de canviar la seva tècnica habitual de dibuix per aquesta ocasió.

Pep Blanes

Utilitzo la tècnica del que anomeno Apunt ràpid. D'aquesta manera aconsegueixo una dedicació de cinc o set hores per dibuix.


Quan el catàleg estigui finalitzat, l'artista presentarà la col·lecció amb una exposició que es podrà veure tant a Girona com a Sant Cugat. A la nostra ciutat l'exposició es veurà, possiblemente, el mes d'abril, dins dels actes de l'any de la vila d'Octavianum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.