El Mercat Medieval retornarà Sant Cugat al segle XV


  • Comparteix:

L'alcalde i el gerent de Gestió Directa, després de signar el conveni de patrocini del mercat

L'alcalde i el gerent de Gestió Directa, després de signar el conveni de patrocini del mercat

El Mercat Medieval i d'Oficis se celebrarà el cap de setmana del 16 i 17 de setembre. La mostra oferirà parades de productes, exhibicions teatrals i tallers inspirats en la vida local del segle XV. La segona edició del mercat s'emmarca en la programació del cicle 'D'Octavianum a Sant Cugat. L'Any de la Vila'.

El mercat s'inspirarà en un document del segle XV que relata els oficis i les activitats de l'època. Per fer-ho possible, el projecte compta amb la col·laboració d'una desena d'entitats de la ciutat i de particulars.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, explica que el mercat s'ha personalitzat amb elements distintius de Sant Cugat.

Àngels Solé

Volíem personalitzar el nostre mercat medieval. Per fer-ho, s'ha fet una tasca de recerca documental.


Les activitats tindran lloc a diversos indrets de la ciutat. A la plaça d'Octavià, hi haurà parades de productes medievals i espectacles de joglars, malabaristes i bufons. Al carrer Major i a la plaça Pere San, associacions teatrals santcugatenques i catalanes escenificaran oficis del segle XV. A més, el Grup Meditèrrània oferirà en aquest espai les representacions de 'La processó de Verges' i de 'La maledicció del Comte Arnau'.

A la places de l'Om i Augusta, els més petits podran participar en tallers de titelles i escriptura, i podran passejar amb una caravana de ponis pel recinte del Monestir.

Finalment, al Monestir, s'hi faran visites guiades durant el cap de setmana. Al claustre, s'hi representarà 'Les llegendes de Sant Cugat del Vallès', de Rogeli Pedró, a càrrec d'Amics de Pedra i Sang.

El mercat medieval també comptarà amb la visita dels banderers de la ciutat italiana d'Alba, amb la qual Sant Cugat ha iniciat un procés d'agermanament

L'alcalde Lluís Recoder subratlla que el mercat medieval vol recuperar la identitat de Sant Cugat.

Lluís Recoder

Aquest mercat vol contribuir a recuperar els trets identitaris de Sant Cugat.


El cost del mercat medieval és de 104.000 euros, dels quals l'Ajuntament pagarà 83.000. La iniciativa compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona i del centre hipotecari Gestió Directa, que aporta 18.000 euros a les jornades.

El gerent del centre hipotecari de Sant Cugat, Marc Castellarnau, assegura que patrocinar el mercat medieval serveix per donar-se a conèixer a la ciutadania.

Marc Castellarnau

Per a Gestió Directa, és un acte molt important perquè ens donem a conèixer a la ciutat.


La primera edició del mercat medieval de Sant Cugat va tenir lloc al 2002, en el marc de l'Any del Mil·lenari. Segons dades de l'Ajuntament, prop de 50.000 persones van participar en la iniciativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.