Sant Cugat, capital mundial del cant coral jove des d'avui i fins divendres


  • Comparteix:

La segona edició de les Jornades Internacionals Cantemus arriba a la nostra ciutat aquesta setmana, de la mà de l'Aula de So. Fins divendres, nens i nenes d'entre 10 i 18 anys d'arreu del món es reuniran a l'Escola de Música Victòria dels Àngels per rebre classes de cant de la mà de prestigiosos professionals com el director del centre londinenc Kodály, David Vinden. Una novetat d'aquesta edició són els cursos de formació de professorat musical que es duran a terme paral·lelament als cursos de cant per als més menuts.

Aquest dilluns comencen a la nostra ciutat les Jornades Internacionals Cantemus, organitzades per l'Aula de So amb el suport de l'Ajuntament. Per segon any consecutiu, Sant Cugat es convertirà en el centre mundial del cant coral i aplegarà nens i nenes d'arreu del món per millorar i intercanviar les seves experències del cant coral.

Enguany, els organitzadors de les Jornades també volen centrar la seva atenció en el camp de la pedagogia musical. Per això, i com a novetat, han organitzat uns cursos de formació de professorat. Aquestes sessions es basen en la sistematització i metodologia musical d'Hongria, un país que és el principal referent musical en aquestes Jornades Internacionals. Escoltem el president de l'Aula de So i coordinador de les Jornades, Martí Marín.

Martí Marín

Hi ha una curs de formació de professorat per tal de conèixer com es treballa a Hongria, allà hi ha una metodologia molt estructurada i un professorat amb garn preparació


Els cursos de didàctica musical aniran a càrrec del prestigiós director del centre Kodály de Londres, David Vinden. El director londinenc també dedicarà aquets dies als joves cantants. I és que un altre punt d'atenció de les Jornades Internacionals Cantemus són els nens i nenes d'entre 10 i 18 anys, que arriben de diferents indrets i volen millorar les seves habilitats de cant coral o iniciar-se en aquest món. Martí Marín.

Martí Marín

Cantemus és un festival que vol acostar a la ciutat el que hem trobat musicalment voltant el món. Ens trobem amb nens d'arreu del món per cantar i fer un treball d'alt nivell en que tots els nens i nenes de Sant Cugat hi estan convidats.


De cara a l'any que ve, els responsables de les Jornades Internaconals Cantemus tornaran a convidar una coral, com en la darrera edició, i en aquest cas provindrà de l'Argentina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.