L'estat del món i els seus conflictes centren la tercera temporada del Cinema d'Autor


  • Comparteix:

La pel·lícula 'Paradise Now' obre la tercera temporada del cicle de Cinema d'Autor, que aquest any duplicarà el nombre de passis. Tots els dijous els santcugatencs podran gaudir de fins a dotze pel·lícules d'autor que se centraran en dos eixos temàtics, la situació actual del món i les seves conseqüències. El cicle començarà dijous 28 de setembre i s'allargarà fins a finals d'any.

Per tercer any consecutiu, Cinesa Sant Cugat dedicarà cada dijous una sala d'exhibicions a la projecció de pel·lícules de Cinema d'Autor, gràcies al cicle organitzat conjuntament amb l'Ajuntament. Un film sobre el conflicte del Pròxim Orient, 'Paradise Now', obrirà el cicle dijous 28 de setembre.

El crític i historiador de cinema Àngel Comas, encarregat de la selecció dels títols, explica que els eixos principlas de les dotze pel·lícules són la situació actual del món i les seves conseqüències.

Àngel Comas

Hi ha pel·lícules que expliquen la situació del món actual i altres que expliquen les seves conseqüències . Cada autor ho explica a la seva manera.


'Iluminados por el fuego', sobre la guerra de les Malvines, o la situació de la dona als països musulmans amb 'A las 5 de la tarde' transportaran els espectadors a diferents indrets del planeta de la mà dels directors Tristán Bauer i Samira Makhmalbaf, respectivament. També hi seran presents temes d'actualitat a les societats del Primer Món com la soledat i el sexe, amb films com '2046' de Wong Kar-Wai o 'La pianista' de Michael Haneke. Un clàssic de la història del cinema, 'Tokio monogatari' de Yasujiro Ozu, posarà a prova el grau de cinefilia dels santcugatencs.

L'èxit de públic de les edicions anteriors s'ha concretat aquesta temporada amb l'ampliació fins a dos passis de l'exhibició de les películes. Una sessió a dos quarts de vuit i una altra a les deu del vespre seran la tònica d'aquest tercer cicle de Cinema d'Autor. Escoltem la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Àngels Solé

El cicle de Cinema d'Autor és un èxit. Aquesta temporada hem iniciat una segona sessió a quarts de vuit perquè ningú s'hi quedi fora.


El cicle de Cinema d'Autor està obert a tots els centres educatius de la ciutat dins el Pla de Dinamització Educativa. D'altra banda, enguany l'empresa Grup XXI patrocina el cicle, que s'allargarà fins a finals d'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.