L'Arxiu Nacional acull el fons documental de Pere Casaldàliga


  • Comparteix:

Els 250.000 documents del fons de Pere Casaldàliga han arribat aquest dilluns a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), amb seu a Sant Cugat. La documentació de la prelatura de Sao Félix de Araguaia (Brasil), d'on Casaldàliga és bisbe emèrit, ha estat microfilmada i digitalitzada per Arxivers sense Fronteres i la Generalitat s'ha fet càrrec del cost.

El fons documental de Pere Casaldàliga resideix a partir d'ara a l'Arxiu Nacional de Catalunya. L'acte de donació del fons microfilmat i digitalitzat de la prelatura de Sao Félix d'Araguaia ha tingut lloc aquest dilluns amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el bisbe Leonardo Ulrich, successor de Casaldàliga.

El fons ocupa més de 23 metres lineals i inclou 250.000 documents. El projecte de microfilmació i digitalització de la documentació produïda a la prelatura de Sao Félix de Araguaia, tan l'eclesiàstica com la personal del bisbe, va ser començada per Arxivers sense Fronteres l'any 2001. El cost ha estat assumit íntegrament per la Generalitat.

El tractament del fons s'ha fet en diverses fases. Els encarregats han reorganitzat tota la documentació per preparar-la i adequar-la a la seva reproducció en format microfilm, que és un requeriment imprescindible per a la posterior digitalització.

Casaldàliga és una de les personalitats més representatives de la teologia de l'alliberament, tant al Brasil com a la resta del món. El religiós català ha estat bisbe durant 35 anys de Sao Félix de Araguaia i aquest any ha rebut el Premi Internacional de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.