Llum verda a les obres d'ampliació del Museu


  • Comparteix:

La Generalitat dóna llum verda al projecte d'ampliació d'equipaments del Museu de Sant Cugat per la zona del subsòl. El projecte permetrà la construcció de tres sales d'exposicions temporals de 800 metres quadrats i altres equipaments. D'altra banda, a principis de l'any vinent s'inaugurarà la segona fase de l'exposició permanent amb dues mostres que explicaran la importància política i econòmica del Monestir.

El relleu a la Direcció General de Patrimoni del govern català ha permès desbloquejar finalment el projecte d'ampliació del Museu de Sant Cugat per la zona del subsòl. El projecte estava aturat després que l'anterior responsable de Patrimoni i l'exconsellera de Cultura, Caterina Mieras, rebutgessin la proposta per motius tècnics.

Ara, el vistiplau del nou responsable de patrimoni de la Generalitat, Josep Maria Carreter, permetrà a l'àrea de Cultura de l'Ajuntament executar les obres i construir tres sales d'exposicions soterrades. Els treballs també contemplen altres equipaments necessaris per a la gestió museística com un taller o una sala de quarantena per conservar peces.

Així ho ha explicat el director del Museu, Lluís Campins.

Lluís Campins

La construcció serà soterrada perquè no alteri l'entorn del Monestir. Hi haurà tres sales per a exposicions temporals que sumen 800m2 i també altres equipaments necessaris pel Museu.


D'altra banda, entre febrer i març de l'any vinent està previst inaugurar dues noves exposicions permanents al pis de dalt del Claustre. L'objectiu d'aquestes sales serà explicar la incidència política i econòmica del Monestir al llarg de la història. Escoltem Lluís Campins.

Lluís Campins

Explicarem com era el Monestir i la funció econòmica del la comunitat monàstica. També hi haurà un espai destinat a la importància política del Monestir al llarg de la història.


Aquestes exposicions corresponen a la segona fase del museu i permetran enllestir l'exposició permanent sobre la història del Monestir de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.