Xavier Moret guanya el premi Sent Soví amb l'obra 'El millor cuiner del món'


  • Comparteix:

L'escriptor i periodista santcugatenc Xavier Moret guanya el premi Sent Soví de literatura gastronòmica amb l'obra 'El millor cuiner del món'. El guardó, que atorguen conjuntament l'editorial RBA, la Universitat de Barcelona i Freixenet, està dotat amb 24.000 euros.

El guardó, que ha arribat enguany a la novena edició, reconeix la qualitat literària i periodística d'obres gastronòmiques. L'obra de Xavier Moret 'El millor cuiner del món' és una història sobre la vida de Ferran Adrià i el seu restaurant, 'El Bulli'. Aquesta obra arriba després que Moret i Adrià col·laboressin des de 2001 fins a 2004 en la publicació d'una sèrie d'articles sobre cuina al diari 'El País'.

El premi es va lliurar el passat dijous en un sopar a les caves de Freixenet a Sant Sadurní d'Anoia. Al llarg de la nit també es va reconèixer el programa de la Cadena Ser 'A vivir que son dos días' amb el premi Juan Mari Arzak per la combinació de problemes quotidians i cuina, i la secció del cuiner Sergi Arola.

Xavier Moret és un periodista especialitzat en cultura i viatges i entre altres premis ha guanyat el premi 'Grandes Viajeros' amb l'obra 'Islàndia, l'illa secreta'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.