Finalitza el cicle 'Bon profit cultural' de cuina medieval que han fet els restaurants locals

Cultura

Publicat el 30/set/02 per Xímblia

Després de 4 mesos, ahir va finalitzar la ruta gastronòmica que proposava el 'Bon profit cultural'. Aquesta iniciativa s'emmarcava dins els actes de l'Any del Mil·lenari, amb l'objectiu que els ciutadans tastessin plats medievals a diversos restaurants locals.

Des del mes de juny, els ciutadans han tingut l'oportunitat de degustar plats com els espàrrecs fregits o el pa de fetge. Aquestes són algunes de les delícies que han preparat 16 restaurants de la ciutat.

Aquests locals tenien una banderola identificativa a la façana per indicar que allà es pot tastar la cuina medieval. L'encarregat d'assessorar els restauradors en l'elaboració dels plats ha estat l'expert Jaume Fàbrega. L'expert ens parla de l'edat d'or de la cuina medieval:

Jaume Fàbrega

Durant dos segles la cuina de referència a Europa va ser la cuina catalana


'El bon profit cultural' també comptava amb la col·laboració dels pastissers i dels forners de la ciutat.