Una exposició aproparà l'Escola Catalana del Tapís als santcugatencs abans del 50è aniversari


  • Comparteix:

'Grau Garriga i els pintors de l'Escola Catalana del Tapís' és el títol de l'exposició que la Canals-Galeria d'Art inaugurarà el desembre. Amb aquesta proposta, la galeria vol introduir els santcugatencs en el 50è aniversari de la fundació de l'Escola Catalana del Tapís, que se celebrarà el 2008.

Canals-Galeria d'Art presentarà al desembre la mostra 'Grau Garriga i els pintors de l'Escola Catalana' de la mà del comissari Francesc Miralles. L'objectiu de l'exposició és ser un preàmbul del 50è aniversari de la fundació de l'Escola Catalana del Tapís a Sant Cugat.

El director de la Canals-Galeria d'Art, Josep Canals, cita els autors més importants que hi participaran.

Josep Canals

A més de Grau Garriga també hi participaràn Guinovart, Miró, Tàpies, Pijoan, Tharrats i fins així fins a 9 artistes representatius d'aquesta escola.


La intenció dels organitzadors del 50è aniversari és que les institucions de diverses ciutats vinculades a Sant Cugat a través dels tapissos -com Barcelona, Terrassa i Madrid- participin a l'esdeveniment. A més, la previsió és que es facin com a mínim tres exposicions diferents a Sant Cugat dedicades als 35 artistes que van passar per l'Escola Catalana del Tapís.

Josep Canals explica quin és l'objectiu d'aquesta commemoració.

Josep Canals

Refrescar la memòria dels Sant Cugatencs de que hem de recuperar la nostra memòria col·lectiva. Recordar que tots portem fibra tèxtil a la Sang i que Sant Cugat és conegut internacionalment a nivell artístic pels seus tapissos.


L'exalcalde Joan Aymerich, que va ser aprenent de l'Escola i testimoni de la seva aparició, participarà en la presentació de l'exposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.