L'homenatge a Montserrat Abelló obre el 6è Festival de Poesia


  • Comparteix:

Un recital d'homenatge a Montserrat Abelló, poetessa d'honor, obrirà aquest vespre el 6è Festival de Poesia de Sant Cugat. La iniciativa, que s'allargarà fins dissabte, porta com a lema 'Llegir és fer poesia' i està dirigida pel poeta mallorquí Biel Mesquida. El festival inclou espectacles al carrer i a les llibreries, un concert de Miguel Poveda al Teatre-Auditori i un recorregut per les galeries d'art.

El sisè Festival de Poesia torna aquesta tardor més aviat que de costum per aprofitar un clima més benigne per a les activitats a l'aire lliure. Els actes comencen aquest vespre al Claustre del Monestir, amb la inauguració oficial i un recital d'homenatge a Montserrat Abelló, poetessa d'honor d'aquesta edició. L'actriu Rosa Vila llegirà fragments de la seva obra i la companyia Color Dansa ballarà la coreografia 'Sal de llàgrimes' de Mudit Grau. L'acte d'obertura es clourà amb una visita a la instal·lació artístico-poètica 'Simfonia', de J.M. Calleja.

Fins dissabte, el festival omplirà de poesia els carrers i places, les galeries d'art, les llibreries i el Teatre-Auditori, que acollirà el concert del 'cantaor' Miguel Poveda. La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, explica els objectius de la iniciativa.

Àngels Solé

La poesia arribi a tots els racons de la ciutadania i la puguin gaudir en tots aquells moments més rellevants del dia a dia.


Un dels plats forts serà la Nit de Poesia, que serà una jornada 'eclèctica', segons ha explicat el director del festival d'enguany. El poeta mallorquí Biel Mesquida ha explicat el sentit del lema 'Llegir és fer poesia'.

Biel Mesquida

La poesia no és un pur llibre de poemes, sinó que es troba en tots els aspectes de la societat. Amb el fet de llegir el lector ja està fent poesia.


El director del festival ha lloat la figura de la poetessa d'honor d'aquesta edició, Montserrat Abelló. Mesquida ha destacat la seva trajectòria vital, marcada per la lluita per la Segona República, i també la seva qualitat literària. Abelló ha publicat aquest any dos llibres, 'Memòria de tu i de mi' i una traducció de poemes de Sylvia Plath. Escoltem Montserrat Abelló.

Montserrat Abelló

Després de 40 anys d'escriure, només per l'edat em correspon, però hi ha molts més poetes que ho mereixen.


El Festival de Poesia està organitzat conjuntament per l'Ajuntament i la Institució de les Lletres Catalanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.